“30 yıla rağmen cinayetin sis perdesi aralanamadı”

SİYASET 25.01.2023 - 14:12, Güncelleme: 25.01.2023 - 14:12
 

“30 yıla rağmen cinayetin sis perdesi aralanamadı”

“30 yıla rağmen cinayetin sis perdesi aralanamadı”
30 yıl önce suikasta uğrayan Gazeteci Uğur Mumcu’yu anma programında konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, “Suikastı, İBDA-C ve Hizbullah gibi örgütler üstlense de aradan geçen 30 yıla rağmen cinayetin üzerindeki sis perdesi aralanamadı” dedi. CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, 30 yıl önce suikasta uğrayan Gazeteci Uğur Mumcu’yu anma programı düzenledi. İlçe binasında düzenlenen programa; CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Zeki Karakadılar, CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Seda Bektaş ve partililer katıldı. Düzenlenen anma programında konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş şunları söyledi; “Ülkemizdeki cemaat yapılanmasını yıllar önce görerek üstüne giden, halkı ve siyasetçileri uyarmayı kendisine görev bilen, gazeteciliğin yüz akı Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 30. yılında bir kez daha hasretle anıyoruz. Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te arabasına yerleştirilen bombalı saldırıyla hayatını kaybetti. Suikastı, İBDA-C ve Hizbullah gibi örgütler üstlense de aradan geçen 30 yıla rağmen cinayetin üzerindeki sis perdesi aralanamadı. “ON BİNE YAKIN GAZETECİ İŞSİZ KALDI” Ülkemizde onlarca gazeteci ve yazar siyasi cinayetler sonucu öldürüldü. 1909’da öldürülen Hasan Fehmi Bey, bir yıl sonra Ahmet Samim ve sonraları Sebahattin Ali, Abdi İpekçi, İlhan Erdost, Musa Anter, Turan Dursun, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Metin Göktepe, Hrant Dink ve Uğur Mumcu bunlar arasında ilk akla gelenler. Gazeteciler gerçekleri halka ulaştırdıkça ya katledildiler ya hapsedildiler. Dün olduğu gibi bugün de onurlu duruşuyla gerçeklerin peşinde koşan, halkın haber alma hakkı için görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler baskı görüyor. Basın özgürlüğü Anayasal güvence altında olmasına rağmen gazeteler, TV’ler, radyolar kapatılıyor ve bunun sonucunda on bine yakın gazetecinin işsiz kaldığı ifade ediliyor. “TÜM GAZETECİLERLE OMUZ OMUZAYIZ Uğur Mumcu’yu uğurlayan milyonlar ve gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan gazeteciler susturulamayacak, yok edilmeye çalışıldıkça çoğalacaktır. Ülkemizin üzerindeki karanlık ablukaya karşı hayır diyenler gücünü Mumcu gibi yürekli insanlardan almaktadır. Yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlıkların üzerine yürümekten çekinmeyen Uğur Mumcu’yu saygıyla ve özlemle anıyor; Mumcu’nun yolundan yürüyen, ‘karanlığa küfredeceğine bir mum yakan’ tüm gazetecilerle omuz omuza olduğumuzu belirtiyoruz.”
“30 yıla rağmen cinayetin sis perdesi aralanamadı”

30 yıl önce suikasta uğrayan Gazeteci Uğur Mumcu’yu anma programında konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, “Suikastı, İBDA-C ve Hizbullah gibi örgütler üstlense de aradan geçen 30 yıla rağmen cinayetin üzerindeki sis perdesi aralanamadı” dedi.

CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, 30 yıl önce suikasta uğrayan Gazeteci Uğur Mumcu’yu anma programı düzenledi. İlçe binasında düzenlenen programa; CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Zeki Karakadılar, CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Seda Bektaş ve partililer katıldı. Düzenlenen anma programında konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş şunları söyledi; “Ülkemizdeki cemaat yapılanmasını yıllar önce görerek üstüne giden, halkı ve siyasetçileri uyarmayı kendisine görev bilen, gazeteciliğin yüz akı Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 30. yılında bir kez daha hasretle anıyoruz. Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te arabasına yerleştirilen bombalı saldırıyla hayatını kaybetti. Suikastı, İBDA-C ve Hizbullah gibi örgütler üstlense de aradan geçen 30 yıla rağmen cinayetin üzerindeki sis perdesi aralanamadı.

“ON BİNE YAKIN GAZETECİ İŞSİZ KALDI”

Ülkemizde onlarca gazeteci ve yazar siyasi cinayetler sonucu öldürüldü. 1909’da öldürülen Hasan Fehmi Bey, bir yıl sonra Ahmet Samim ve sonraları Sebahattin Ali, Abdi İpekçi, İlhan Erdost, Musa Anter, Turan Dursun, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Metin Göktepe, Hrant Dink ve Uğur Mumcu bunlar arasında ilk akla gelenler. Gazeteciler gerçekleri halka ulaştırdıkça ya katledildiler ya hapsedildiler. Dün olduğu gibi bugün de onurlu duruşuyla gerçeklerin peşinde koşan, halkın haber alma hakkı için görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler baskı görüyor. Basın özgürlüğü Anayasal güvence altında olmasına rağmen gazeteler, TV’ler, radyolar kapatılıyor ve bunun sonucunda on bine yakın gazetecinin işsiz kaldığı ifade ediliyor.

“TÜM GAZETECİLERLE OMUZ OMUZAYIZ

Uğur Mumcu’yu uğurlayan milyonlar ve gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan gazeteciler susturulamayacak, yok edilmeye çalışıldıkça çoğalacaktır. Ülkemizin üzerindeki karanlık ablukaya karşı hayır diyenler gücünü Mumcu gibi yürekli insanlardan almaktadır. Yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlıkların üzerine yürümekten çekinmeyen Uğur Mumcu’yu saygıyla ve özlemle anıyor; Mumcu’nun yolundan yürüyen, ‘karanlığa küfredeceğine bir mum yakan’ tüm gazetecilerle omuz omuza olduğumuzu belirtiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.