BİLİŞİM VADİSİ

San Francisco Körfez Bölgesi’nin güneyinde kalan; ileri teknoloji, inovasyon, risk sermayesi ve sosyal medya şirketlerinin küresel merkezi olarak görülen Silikon Vadisi’nin Gebzeli rakibi; Bilişim Vadisi. Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi, faydalı teknolojilerin ulusal ve uluslararası alanda öncüsü olma vizyonu ile 2016’dan bu yana çalışmalarını sürdürüyor.

Bugün internet ve teknoloji sektörünü oluşturan binlerce şirketin merkezi olan Silikon Vadisi, dünya ekonomisinin büyük bir kısmına etki ediyor. Bu vadi, dünyanın en yoğun konsantrasyonu olan 2.000 teknoloji şirketine ev sahipliği yapıyor. Silikon Vadisi’nde bulunan bu şirketlerin çoğu aynı zamanda sektörlerinde de liderdir. Yazılım, sosyal medya ve internetin diğer kullanımlarını içeren şirketler ayrıca lazer, fiber optik, robotik ve tıbbi aletler de üretmektedir. Silikon Vadisi, yenilikçi şirketlerin oldukça karlı hale gelmesi için adeta bir cazibe merkezi.

SİLİKON VADİSİ’NİN RAKİBİ BİLİŞİM VADİSİ

Teknoloji, inovasyon, risk sermayesi ve sosyal medya şirketlerinin küresel merkezi olarak görülen Silikon Vadisi’nin Gebzeli rakibi; Bilişim Vadisi. Türkiye’nin geleceği açısından stratejik öneme sahip vadi için ilk girişimi 2011’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlatmıştı. Mayıs 2015’te Gebze’de temelleri atılan Bilişim Vadisi, milli teknoloji hamlesi ile faydalı teknolojilerin ulusal ve uluslararası alanda öncüsü olma vizyonu ile çalışmalarını sürdürüyor. Son yıllarda savunma sanayiindeki teknolojik başarıların diğer alanlara da yayılması için girişimcilere zemin oluşturan merkez, GAP’tan sonraki en büyük proje. Türkiye’nin, ilk ve en büyüğü özelliğini taşıyan tematik teknopark aynı zamanda istihdama da büyük katkı verecek. Birinci etap yüzde 100 doluluğa ulaştığında 10 bin çalışan olacak. 5 etap tamamlandığında 100 bin kişilik nitelikli istihdamla ülke ekonomisine katkı sağlayacak.