BU SOHBETLER KAÇMAZ

Gebze Belediyesi’ne bağlı bilim sanat merkezlerinde Bilim Tarihi Sohbetleri ediliyor. Söz konusu sohbetler; Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi, Beylikbağı Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi, İstasyon Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi’nde gerçekleştiriliyor.

Gebze Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Dünya bilim tarihçiliğinin tartışmasız en önemli isimlerinden biri merhum Fuat Sezgin’di. Derinlikli, uzun yıllara dayanan çalışmaları, sahih bakış açısıyla bilim tarihinin insanlığın ortak ürünü olduğunu, bugünkü Batı biliminin; İslam medeniyetinin güçlü tesirleriyle doğduğunu ortaya koydu.

3 BİLİM SANAT MERKEZİ’NDE BİLİM TARİHİ SOHBETİ

Bilim Tarihi Sohbetleri; sadece insanın hikayesini anlatmıyor, insanların yaptıkları iyi işlerle kendi hayatlarını olduğu kadar başkalarının hayatlarını da nasıl zenginleştirdiğini gösteriyor. Bu yönüyle çalışma; bilim tarihine ilgi duyanlar için olduğu kadar İslam’ın bilimler tarihindeki önemli rolünü kavramak için de bir başucu kitabı niteliğinde. Bilim Tarihi Sohbetleri’nin mevcut olduğu kütüphanelerimiz; Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi, Beylikbağı Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi, İstasyon Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi.”