Dilovası’na bin 750 yeni sosyal konut
Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu ve AK Parti İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, TOKİ’nin 500 bin konutluk dev projesi kapsamında ilçeye bin 750 yeni konut kazandırılacağını açıkladı.
Dilovası, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kapsamlı sosyal konut projesi kapsamında yeni bir dönüşüm sürecine giriyor. TOKİ tarafından hayata geçirilen 500 bin konutluk proje çerçevesinde, Kocaeli genelinde 10 bin 340 sosyal konut inşa edilecek. Bu büyük hamlede Dilovası da bin 750 konutla önemli bir pay alacak. Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, yeni projenin ilçeye kazandıracağı değere dikkat çekerek, “Dilovası’nda yeni yaşam alanları yükseliyor. Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut projesiyle vatandaşlarımız modern, güvenli ve konforlu evlere kavuşacak. İlçemizde yapılacak 1.750 konut, hem yaşam standartlarını yükseltecek hem de sosyal yapıyı güçlendirecek” dedi.
BAŞVURULAR, 15 KASIM – 31 ARALIK 2025 TARİHLERİ ARASINDA
AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım da projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu büyük hamle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapma hedefinin önemli bir adımıdır. Dilovası’nda 1.750 konutun hayata geçmesi, ilçemizin geleceği için büyük bir kazanımdır” ifadelerini kullandı. Başvurular, 15 Kasım – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden ya da Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla yapılabilecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Dilovası’nda yeni bir yaşam merkezi oluşacak.
HABER: KÜBRA AKAR