VAKALARDA ARTIŞ VAR

Kocaeli’nde son haftalarda artan vaka sayısı, HES uygulamasında yansımış durumda. Önceki aylara göre ise azalma yine dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta başlayan kademeli normalleşme ile Kocaeli’nde yasaklar kademeli olarak kalkmaya başlamıştı. Kafe ve restoranların da açılmasıyla Gebze Bölgesi’ndeki insanlar kendilerini sahillere, kafelere ve restoranlara attı. Yaşanan hareketlilikle ister istemez virüsün yayılma hızı da arttı.

EMNİYET AFFETMİYOR

Artış hızı kentte tedirginlik yaratırken kentin pek çok noktasında yine maske takmayanlar sosyal mesafeye uymayanlar dikkat çekiyor. Açılan işyerlerinde esnaf her türlü önlemi almaya çalışırken oluşan kalabalık ise tedirginliğe arttırıyor. Polis ekipleri ise kurallara uymayanlara affetmeden ceza yazıyor.

EN YOĞUN İLÇE GEBZE

Sağlık Bakanlığına ait Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan verilere göre Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda en yoğun ilçe; Gebze. İlçede çalışan nüfus sirkülasyonu ile vaka artışları normal karşılanıyor. Gebze’yi vaka yoğunluğu olarak Darıca, Çayırova ve Dilovası takip ediyor.