Gebze ile savunma sanayiinde yeni bir dönem!

GEBZE 16.01.2023 - 10:54, Güncelleme: 16.01.2023 - 10:54
 

Gebze ile savunma sanayiinde yeni bir dönem!

Gebze ile savunma sanayiinde yeni bir dönem!
Savunma Sanayii Başkanlığı, kuantum alanında devam eden çalışmaları projelendirerek, Gebze Teknik Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu kurumlarla savunma sanayiinde yeni bir döneme girdi. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), ‘Ar-Ge Projesi İmza Töreni’ ile Türk Savunma Sanayii’nde kuantum teknolojilerine kapı araladı. SSB Nuri Demirağ Konferans Salonu’nda düzenlenen Ar-Ge Projeleri İmza Töreni’ne; ASELSAN, Electra IC, Gebze Teknik Üniversitesi, HAVELSAN, Mikro Nano, NANOTAM, Özyeğin Üniversitesi, Roketsan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, TUALCOM, TÜBİTAK BİLGEM ve ULAK Haberleşme yetkilileri katıldı. BİLGİ, HEM EKONOMİK HEM DE REKABET GÜCÜNE DÖNÜŞECEK Törende konuşma yapan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Bu projeler vasıtasıyla üniversite ve araştırma merkezlerimizde üretilen teknolojik bilginin hızlı bir şekilde sanayileştirilerek ticarileşmesi için mekanizmalar oluşturmak öncelik verdiğimiz konulardan biridir. Bu yöntemle üretilecek yüksek teknoloji ürünleri ile bilginin hem ekonomik hem de rekabet gücüne dönüşmesini sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi. Ar-Ge projeleri arasında ASELSAN, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Gebze Teknik Üniversitesi’nin birlikte çalıştığı, ‘Mikrodalga Kuantum Radar Bileşenleri Geliştirilmesi (KUANTUM RADAR) Projesi’ de yer aldı. SSB’nin imza attığı diğer Ar-Ge Projeleri: TÜBİTAK BİLGEM ve Electra IC ile ‘Çok Çekirdekli Açık Kaynak Mikroişlemci Geliştirme (YONCA) Projesi’ ULAK Haberleşme ve TUALCOM ile ‘V2X Teknolojisi ile Sürü Haberleşme Altyapısının Geliştirilmesi (KARINCA) Projesi’ HAVELSAN ile ‘Ultra Geniş Bant Haberleşme ile Sürü Robotlarında Göreceli Konumlandırma Sistemi (GÖKSU) Projesi’ Roketsan ile ‘Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemleri için Yakıt Hücresi Teknolojisi Geliştirilmesi (ÇAĞIN) Projesi’ ASELSAN, Roketsan ve Mikro Nano ile ‘MİRA Projesi’ ASELSAN ve NANOTAM ile ‘SÜPERÖRGÜ Kızılötesi Dedektör Takımı Geliştirilmesi (SÜPERÖRGÜ) Projesi’ ASELSAN, Gebze Teknik Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile ‘Mikrodalga Kuantum Radar Bileşenleri Geliştirilmesi (KUANTUM RADAR) Projesi’ ASELSAN ve Özyeğin Üniversitesi ile ‘Kuantum Lidar Geliştirilmesi (KUANTUM LİDAR) Projesi.’
Gebze ile savunma sanayiinde yeni bir dönem!

Savunma Sanayii Başkanlığı, kuantum alanında devam eden çalışmaları projelendirerek, Gebze Teknik Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu kurumlarla savunma sanayiinde yeni bir döneme girdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), ‘Ar-Ge Projesi İmza Töreni’ ile Türk Savunma Sanayii’nde kuantum teknolojilerine kapı araladı. SSB Nuri Demirağ Konferans Salonu’nda düzenlenen Ar-Ge Projeleri İmza Töreni’ne; ASELSAN, Electra IC, Gebze Teknik Üniversitesi, HAVELSAN, Mikro Nano, NANOTAM, Özyeğin Üniversitesi, Roketsan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, TUALCOM, TÜBİTAK BİLGEM ve ULAK Haberleşme yetkilileri katıldı.

BİLGİ, HEM EKONOMİK HEM DE REKABET GÜCÜNE DÖNÜŞECEK

Törende konuşma yapan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Bu projeler vasıtasıyla üniversite ve araştırma merkezlerimizde üretilen teknolojik bilginin hızlı bir şekilde sanayileştirilerek ticarileşmesi için mekanizmalar oluşturmak öncelik verdiğimiz konulardan biridir. Bu yöntemle üretilecek yüksek teknoloji ürünleri ile bilginin hem ekonomik hem de rekabet gücüne dönüşmesini sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi. Ar-Ge projeleri arasında ASELSAN, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Gebze Teknik Üniversitesi’nin birlikte çalıştığı, ‘Mikrodalga Kuantum Radar Bileşenleri Geliştirilmesi (KUANTUM RADAR) Projesi’ de yer aldı.

SSB’nin imza attığı diğer Ar-Ge Projeleri:

TÜBİTAK BİLGEM ve Electra IC ile ‘Çok Çekirdekli Açık Kaynak Mikroişlemci Geliştirme (YONCA) Projesi’

ULAK Haberleşme ve TUALCOM ile ‘V2X Teknolojisi ile Sürü Haberleşme Altyapısının Geliştirilmesi (KARINCA) Projesi’

HAVELSAN ile ‘Ultra Geniş Bant Haberleşme ile Sürü Robotlarında Göreceli Konumlandırma Sistemi (GÖKSU) Projesi’

Roketsan ile ‘Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemleri için Yakıt Hücresi Teknolojisi Geliştirilmesi (ÇAĞIN) Projesi’

ASELSAN, Roketsan ve Mikro Nano ile ‘MİRA Projesi’

ASELSAN ve NANOTAM ile ‘SÜPERÖRGÜ Kızılötesi Dedektör Takımı Geliştirilmesi (SÜPERÖRGÜ) Projesi’

ASELSAN, Gebze Teknik Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile ‘Mikrodalga Kuantum Radar Bileşenleri Geliştirilmesi (KUANTUM RADAR) Projesi’

ASELSAN ve Özyeğin Üniversitesi ile ‘Kuantum Lidar Geliştirilmesi (KUANTUM LİDAR) Projesi.’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.