2022 yılında 90’ın üzerinde yeni yavru Darıca’da doğdu

Darıca 08.01.2023 - 14:18, Güncelleme: 08.01.2023 - 14:18
 

2022 yılında 90’ın üzerinde yeni yavru Darıca’da doğdu

2022 yılında 90’ın üzerinde yeni yavru Darıca’da doğdu
Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 2022 yılında 23 farklı türde 90’ın üzerinde yeni yavru doğdu. Doğayı ve yaban hayatı korumak için vatandaşların desteği ile Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, çalışmalarını 2022 yılında da aralıksız sürdürdü. 2022 yılında parkta yapılan çalışmalara ilişkin Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yıl boyunca doğada yaralanmış hayvanlar yaban hayata geri kazandırmak için tedavi ve rehabilite edilmek üzere parkımızda koruma altına alındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından parkımıza emanet edilen beyaz leyleklerin tedavilerini gerçekleştirdik. Tedavisi tamamlanan Trakya kaplumbağaları ve yeterli iyileşmeyi gösteren bir kara akbaba doğaya geri salındı. Parkımızda halen pek çok hayvanın tedavi ve rahabilitasyon süreci devam ediyor. HAYVAN REFAHI ÖNCELENDİ Parkımızda 170’in üzerinde hayvan türü koruma altında bulunuyor. 2022 yılında 23 farklı türde 90’ın üzerinde yeni yavru FYZoo ailesine katıldı. Nesli tehdit altında olan armadillo, beyaz yanaklı gibon, Afrika pengueni, Afrika gri boynuzlu kuş, sarı gagalı leylek, Japon turnası, halka kuyruklu lemur ve lama türlerinin yavruları 2022 yılında aramıza katıldı. 2022 yılında parkımızda hayvan refahını önceleyen birçok yenileme çalışması yapıldı. 5 lemur türünün bir arada yaşadığı Madagaskar barınağımızı yeniledik. Leyleklerin kışlık barınaklarını yeniledik. Pek çok barınakta zemin artık daha yeşil. Ağaç, bitki ve toprak gibi yaşam alanının her parçası için doğru tercihleri ve uygulamaları bir araya getirdik. TÜR DEVAMLILIĞI PROJELERİ ÖNEMSENİYOR FYZoo’nun da üyesi olduğu Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) tarafından nesli tehlike altındaki türler için Ex-Situ (Doğal habitatı dışında) Koruma programı çerçevesinde tür devamlılığını sağlamak için stratejileri ve programları hayata geçiyoruz. 2020 yılında aramıza katılan kızıl panda yavruları Jian ve Tara, Ex-Situ Koruma Program kapsamında nesillerinin devamı için Tierpark Berlin’de bulunan kızıl pandalarla buluşmak üzere 2022 yılında Almanya’ya gönderildiler. Nesli tehdit altında bulunan kelaynak çifti ise yeni yavrular dünyaya getirmek için parkımızda koruma altına alındı. SU KUŞLARI İÇİN EKSTRA ÇABA FYZoo In-Situ (Doğal habitatı içinde) programı kapsamında Afrika’da faaliyet gösteren SANCCOB’un başta nesli tükenme tehdidi altında olan Afrika penguenleri olmak üzere birçok su kuşunu korumak için gösterdiği çabayı desteklemektedir. Ayrıca ülkemiz biyoçeşitliliği hakkında pek çok proje gerçekleştiren Kuzey Doğa Derneğini destekliyoruz. FYZoo olarak 2023 yılında doğayı ve yaban hayatı korumak için çaba göstermeye devam edeceğiz. Siz de bu çabanın bir parçası olmak isterseniz parkımızı ziyaret edebilir, online mağazamızdan alışveriş yapabilir veya Evlat Edin programına katılarak koruma altında bulunan bir hayvanın bakımını destekleyebilirsiniz.”
2022 yılında 90’ın üzerinde yeni yavru Darıca’da doğdu

Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 2022 yılında 23 farklı türde 90’ın üzerinde yeni yavru doğdu.

Doğayı ve yaban hayatı korumak için vatandaşların desteği ile Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, çalışmalarını 2022 yılında da aralıksız sürdürdü. 2022 yılında parkta yapılan çalışmalara ilişkin Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yıl boyunca doğada yaralanmış hayvanlar yaban hayata geri kazandırmak için tedavi ve rehabilite edilmek üzere parkımızda koruma altına alındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından parkımıza emanet edilen beyaz leyleklerin tedavilerini gerçekleştirdik. Tedavisi tamamlanan Trakya kaplumbağaları ve yeterli iyileşmeyi gösteren bir kara akbaba doğaya geri salındı. Parkımızda halen pek çok hayvanın tedavi ve rahabilitasyon süreci devam ediyor.

HAYVAN REFAHI ÖNCELENDİ

Parkımızda 170’in üzerinde hayvan türü koruma altında bulunuyor. 2022 yılında 23 farklı türde 90’ın üzerinde yeni yavru FYZoo ailesine katıldı. Nesli tehdit altında olan armadillo, beyaz yanaklı gibon, Afrika pengueni, Afrika gri boynuzlu kuş, sarı gagalı leylek, Japon turnası, halka kuyruklu lemur ve lama türlerinin yavruları 2022 yılında aramıza katıldı. 2022 yılında parkımızda hayvan refahını önceleyen birçok yenileme çalışması yapıldı. 5 lemur türünün bir arada yaşadığı Madagaskar barınağımızı yeniledik. Leyleklerin kışlık barınaklarını yeniledik. Pek çok barınakta zemin artık daha yeşil. Ağaç, bitki ve toprak gibi yaşam alanının her parçası için doğru tercihleri ve uygulamaları bir araya getirdik.

TÜR DEVAMLILIĞI PROJELERİ ÖNEMSENİYOR

FYZoo’nun da üyesi olduğu Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) tarafından nesli tehlike altındaki türler için Ex-Situ (Doğal habitatı dışında) Koruma programı çerçevesinde tür devamlılığını sağlamak için stratejileri ve programları hayata geçiyoruz. 2020 yılında aramıza katılan kızıl panda yavruları Jian ve Tara, Ex-Situ Koruma Program kapsamında nesillerinin devamı için Tierpark Berlin’de bulunan kızıl pandalarla buluşmak üzere 2022 yılında Almanya’ya gönderildiler. Nesli tehdit altında bulunan kelaynak çifti ise yeni yavrular dünyaya getirmek için parkımızda koruma altına alındı.

SU KUŞLARI İÇİN EKSTRA ÇABA

FYZoo In-Situ (Doğal habitatı içinde) programı kapsamında Afrika’da faaliyet gösteren SANCCOB’un başta nesli tükenme tehdidi altında olan Afrika penguenleri olmak üzere birçok su kuşunu korumak için gösterdiği çabayı desteklemektedir. Ayrıca ülkemiz biyoçeşitliliği hakkında pek çok proje gerçekleştiren Kuzey Doğa Derneğini destekliyoruz. FYZoo olarak 2023 yılında doğayı ve yaban hayatı korumak için çaba göstermeye devam edeceğiz. Siz de bu çabanın bir parçası olmak isterseniz parkımızı ziyaret edebilir, online mağazamızdan alışveriş yapabilir veya Evlat Edin programına katılarak koruma altında bulunan bir hayvanın bakımını destekleyebilirsiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.