“Bu mücadelede siyaset üstü yanlarındayız”
“Bu mücadelede siyaset üstü yanlarındayız”
CHP DARICA İLÇE BAŞKANI ÖZALTAN’DAN BELEDİYE İŞÇİLERİNE DESTEK:
CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, grev kararı alan Darıca Belediyesi’nin iştiraki olan Darıca Kent A.Ş işçilerine destek vererek, “Bu mücadelede siyaset üstü yanlarındayız” dedi.
CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, Darıca Belediyesi personelinin aylardır devam eden toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşadıkları hak arayışına ve alınan grev kararına destek verdiğini açıkladı. Özaltan, işçilerin haklı taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini vurgularken, bu mücadelenin siyasi bir çerçevenin ötesinde, insani bir hak arayışı olduğunu ifade etti.
“DİRENİŞLERİNE DESTEK VERİYORUM”
Darıca Belediyesi’nde çalışan personelin uzun süredir hak ettikleri ücret ve sosyal haklara ulaşmak adına mücadele ettiğini belirten Özaltan, “Aylardır haklarını arayan ve hak ettikleri toplu iş sözleşmesini elde edemedikleri için grev kararı alan Darıca Belediyesi personeline yaptıkları direnişte destek veriyor ve bu mücadelede siyaset üstü yanlarında olduğumu iletiyorum” dedi.
“BAŞKAN BIYIK’I İŞÇİLERE HAK ETTİKLERİ TALEPLERİNİ YERİNE GETİRMEYE DAVET EDİYORUM”
Açıklamasında, belediye başkanlığı makamının her fırsatta personel haklarını savunduğunu dile getirdiğini ancak uygulamada bunun yansımadığını ifade eden Özaltan, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a çağrıda bulunarak, “Her fırsatta personelin hak hukukundan dem vuran belediye başkanı Muzaffer Bıyık’ı bir an önce işçilere hak ettikleri taleplerini yerine getirmeye davet ediyorum” dedi.
“EMEKÇİNİN HAKKI ALIN TERİ KURUMADAN VERİLMELİDİR”
Özaltan, grev kararı alan personelin yanında olduklarını belirtirken, emeğin kutsal olduğuna vurgu yaparak, hak arayan her çalışanın desteklenmesi gerektiğini ifade etti. “Emekçinin hakkı alın teri kurumadan verilmelidir” diyen Özaltan, tüm belediye personeline selam ve dayanışma mesajı gönderdi. Öte yandan grev süreciyle ilgili olarak belediye yetkililerinden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde gelinen son aşamanın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.
HABER: KÜBRA AKAR
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.