Darıca ve Gracanica Belediyeleri kardeşlik protokolü imzaladı

Darıca 24.02.2025 - 16:52, Güncelleme: 24.02.2025 - 16:52
 

Darıca ve Gracanica Belediyeleri kardeşlik protokolü imzaladı

Darıca ve Gracanica Belediyeleri kardeşlik protokolü imzaladı
Darıca Belediyesi ile Bosna Hersek’in Gracanıca Belediyesi arasında ilişkileri güçlendirmek ve çeşitli alanlarda ortak projeler geliştirmek amacıyla bir kardeşlik protokolü imzalandı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Bosna Hersek’in Gracanica şehrinden gelen Belediye Başkanı Sadmir Džebo ve beraberindeki heyeti belediye binasında ağırladı. Ziyaret kapsamında iki şehir arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve çeşitli alanlarda ortak projeler geliştirmek amacıyla bir kardeşlik protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, kültürel, sosyal, gençlik, spor, bilimsel ve akademik alanlarda iş birliği yapılması kararlaştırıldı. Bu çerçevede, gençler arasında kültürel değişim programları düzenlenecek, spor organizasyonları gerçekleştirilecek, akademik projeler desteklenecek ve sosyal yardımlaşma alanında ortak çalışmalar yürütülecek.  PEK ÇOK ALANDA ORTAK PROJELER YÜRÜTÜLECEK Başkan Muzaffer Bıyık, konuklarını Darıca’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Bosna Hersek bizim için sadece bir dost ülke değil, aynı zamanda ortak tarih ve kültürü paylaştığımız kardeş bir halkın vatanıdır. Gracanica Belediyesi ile imzaladığımız bu kardeşlik protokolü, şehirlerimiz arasındaki dostane ilişkileri daha da güçlendirecek. Sosyal ve kültürel projelerden spora, bilimsel çalışmalardan akademik iş birliklerine kadar pek çok alanda ortak projeler yürüteceğiz. Bu anlaşmanın hem Darıca’mız hem de Gracanica şehri için hayırlı olmasını diliyorum.”  SADECE İŞ BİRLİĞİ DEĞİL, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİLEŞİMİN ARTMASI DA HEDEFLENİYOR Gracanica Belediye Başkanı Sadmir Džebo ise Darıca Belediyesi’nin misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki belediye arasında kurulan bu dostane ilişkinin her iki şehir için de büyük bir kazanım olduğunu vurguladı. Džebo, iki şehir halkının birbirini daha yakından tanıyacağı projelere imza atmayı sabırsızlıkla beklediklerini belirtti. İmzalanan protokol, sadece belediyeler arasındaki iş birliğini değil, aynı zamanda Darıca ve Gracanica halkları arasındaki sosyal ve kültürel etkileşimi artırmayı hedefliyor. Önümüzdeki süreçte, iki belediyenin çeşitli alanlarda ortak projeler geliştirmesi ve kardeş şehir ilişkilerini daha da güçlendirmesi bekleniyor. HABER: KÜBRA AKAR
Darıca ve Gracanica Belediyeleri kardeşlik protokolü imzaladı

Darıca Belediyesi ile Bosna Hersek’in Gracanıca Belediyesi arasında ilişkileri güçlendirmek ve çeşitli alanlarda ortak projeler geliştirmek amacıyla bir kardeşlik protokolü imzalandı.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Bosna Hersek’in Gracanica şehrinden gelen Belediye Başkanı Sadmir Džebo ve beraberindeki heyeti belediye binasında ağırladı. Ziyaret kapsamında iki şehir arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve çeşitli alanlarda ortak projeler geliştirmek amacıyla bir kardeşlik protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, kültürel, sosyal, gençlik, spor, bilimsel ve akademik alanlarda iş birliği yapılması kararlaştırıldı. Bu çerçevede, gençler arasında kültürel değişim programları düzenlenecek, spor organizasyonları gerçekleştirilecek, akademik projeler desteklenecek ve sosyal yardımlaşma alanında ortak çalışmalar yürütülecek. 

PEK ÇOK ALANDA ORTAK PROJELER YÜRÜTÜLECEK

Başkan Muzaffer Bıyık, konuklarını Darıca’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Bosna Hersek bizim için sadece bir dost ülke değil, aynı zamanda ortak tarih ve kültürü paylaştığımız kardeş bir halkın vatanıdır. Gracanica Belediyesi ile imzaladığımız bu kardeşlik protokolü, şehirlerimiz arasındaki dostane ilişkileri daha da güçlendirecek. Sosyal ve kültürel projelerden spora, bilimsel çalışmalardan akademik iş birliklerine kadar pek çok alanda ortak projeler yürüteceğiz. Bu anlaşmanın hem Darıca’mız hem de Gracanica şehri için hayırlı olmasını diliyorum.” 

SADECE İŞ BİRLİĞİ DEĞİL, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİLEŞİMİN ARTMASI DA HEDEFLENİYOR

Gracanica Belediye Başkanı Sadmir Džebo ise Darıca Belediyesi’nin misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki belediye arasında kurulan bu dostane ilişkinin her iki şehir için de büyük bir kazanım olduğunu vurguladı. Džebo, iki şehir halkının birbirini daha yakından tanıyacağı projelere imza atmayı sabırsızlıkla beklediklerini belirtti. İmzalanan protokol, sadece belediyeler arasındaki iş birliğini değil, aynı zamanda Darıca ve Gracanica halkları arasındaki sosyal ve kültürel etkileşimi artırmayı hedefliyor. Önümüzdeki süreçte, iki belediyenin çeşitli alanlarda ortak projeler geliştirmesi ve kardeş şehir ilişkilerini daha da güçlendirmesi bekleniyor.

HABER: KÜBRA AKAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.