GTÜ’de ‘Şiddete Dur De!’ semineri

GEBZE 07.11.2024 - 15:07, Güncelleme: 07.11.2024 - 15:07
 

GTÜ’de ‘Şiddete Dur De!’ semineri

GTÜ’de ‘Şiddete Dur De!’ semineri
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Kongre ve Kültür Merkezi Beyaz Salon’da, ‘Şiddete Dur De! Şiddetsiz Bir Gelecek İçin Farkındalık ve Dayanışma’ başlıklı bir seminer düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUAM) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sedef Özçelik gerçekleştirdi. Konuşmasında toplumsal cinsiyet, birey olarak kendini ifade etme ve kişisel sınırların belirlenmesi gibi konulara değinen Özçelik, insan ve birey olmanın getirdiği sorumlulukları, şiddetle mücadelede duyarlı olmanın önemini vurguladı. Özçelik ayrıca, cinsel istismar ve zorbalığa karşı güvenli bir alan oluşturmak ve bireylerin sorunlarını rahatça dile getirebilmesi için GTÜ bünyesinde KUAM iletişim kanallarının geliştirileceğini ifade etti. ŞİDDETSİZ İLETİŞİM BİLGİLENDİRMESİ Açılış konuşmasından sonra Uzman Psikolog Danışman Seyhan Sevinçler, ‘Psikolojik Şiddet’ başlıklı bir sunum yaptı. Sevinçler, psikolojik şiddetin türleri, belirtileri, psikolojik şiddetten korunma yolları ve bu şiddete karşı yapılması gerekenler hakkında katılımcılara önemli bilgiler sundu. Seminerin son bölümünde ise Darıca Sosyal Hizmet Merkezi’nden Psikolog Cavit Barış Gezginci, ‘Şiddetsiz İletişim’ konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Sağlıklı iletişimin temel unsurlarını ve şiddet durumunda başvurulabilecek kurumları anlattı. Ayrıca GTÜ’den Uzman Psikolog Lütfi Yapıcı, öğrencilere üniversitenin sunduğu psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinden nasıl faydalanabileceklerini açıkladı ve şiddete karşı duyarlılık çağrısında bulundu.
GTÜ’de ‘Şiddete Dur De!’ semineri

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Kongre ve Kültür Merkezi Beyaz Salon’da, ‘Şiddete Dur De! Şiddetsiz Bir Gelecek İçin Farkındalık ve Dayanışma’ başlıklı bir seminer düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUAM) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sedef Özçelik gerçekleştirdi. Konuşmasında toplumsal cinsiyet, birey olarak kendini ifade etme ve kişisel sınırların belirlenmesi gibi konulara değinen Özçelik, insan ve birey olmanın getirdiği sorumlulukları, şiddetle mücadelede duyarlı olmanın önemini vurguladı. Özçelik ayrıca, cinsel istismar ve zorbalığa karşı güvenli bir alan oluşturmak ve bireylerin sorunlarını rahatça dile getirebilmesi için GTÜ bünyesinde KUAM iletişim kanallarının geliştirileceğini ifade etti.

ŞİDDETSİZ İLETİŞİM BİLGİLENDİRMESİ

Açılış konuşmasından sonra Uzman Psikolog Danışman Seyhan Sevinçler, ‘Psikolojik Şiddet’ başlıklı bir sunum yaptı. Sevinçler, psikolojik şiddetin türleri, belirtileri, psikolojik şiddetten korunma yolları ve bu şiddete karşı yapılması gerekenler hakkında katılımcılara önemli bilgiler sundu. Seminerin son bölümünde ise Darıca Sosyal Hizmet Merkezi’nden Psikolog Cavit Barış Gezginci, ‘Şiddetsiz İletişim’ konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Sağlıklı iletişimin temel unsurlarını ve şiddet durumunda başvurulabilecek kurumları anlattı. Ayrıca GTÜ’den Uzman Psikolog Lütfi Yapıcı, öğrencilere üniversitenin sunduğu psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinden nasıl faydalanabileceklerini açıkladı ve şiddete karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.