GTÜ’lü akademisyene TÜBİTAK desteği

GEBZE 05.01.2025 - 14:30, Güncelleme: 05.01.2025 - 14:51
 

GTÜ’lü akademisyene TÜBİTAK desteği

GTÜ’lü akademisyene TÜBİTAK desteği
GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uygar Halis Tazebay yürütücülüğündeki proje Üniversite-Sanayi İş Birliği Destek Programı tarafından desteklenecek. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uygar Halis Tazebay yürütücülüğündeki ‘Biyoteknolojik Kullanıma Yönelik Rekombinant Kolajen Üretimi’ başlıklı proje, İSKEFE Holding Bünyesi’nde bulunan Kazlıçeşme Deri Ürünleri Ar-Ge San. ve Tic. Ltd. Şti. firmasının ortaklığı ile TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) 1505 çağrısı kapsamında Üniversite-Sanayi İş birliği Projesi olarak desteklenmeye hak kazandı. ÖNEMLİ BİR GİRİŞİMİN İLK ADIMI Proje kapsamında, Dr. Merve Tuzlakoğlu Öztürk ve Prof. Dr. Uygar Tazebay’ın yapacağı çalışmalarla hayvansal kaynaklı kolajenin yerine alternatif olarak biyoteknolojik uygulamalarda kullanıma uygun rekombinant protein teknolojisi ile kolajen üretimi hedefleniyor. Proje, yerli bir firma tarafından üretimi henüz bulunmayan rekombinant kolajenin ticarileşebilir ürün formuna yönelik önemli bir girişimin ilk adımı olacak. HABER: YAĞMUR SIR DURUR
GTÜ’lü akademisyene TÜBİTAK desteği

GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uygar Halis Tazebay yürütücülüğündeki proje Üniversite-Sanayi İş Birliği Destek Programı tarafından desteklenecek.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uygar Halis Tazebay yürütücülüğündeki ‘Biyoteknolojik Kullanıma Yönelik Rekombinant Kolajen Üretimi’ başlıklı proje, İSKEFE Holding Bünyesi’nde bulunan Kazlıçeşme Deri Ürünleri Ar-Ge San. ve Tic. Ltd. Şti. firmasının ortaklığı ile TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) 1505 çağrısı kapsamında Üniversite-Sanayi İş birliği Projesi olarak desteklenmeye hak kazandı.

ÖNEMLİ BİR GİRİŞİMİN İLK ADIMI

Proje kapsamında, Dr. Merve Tuzlakoğlu Öztürk ve Prof. Dr. Uygar Tazebay’ın yapacağı çalışmalarla hayvansal kaynaklı kolajenin yerine alternatif olarak biyoteknolojik uygulamalarda kullanıma uygun rekombinant protein teknolojisi ile kolajen üretimi hedefleniyor. Proje, yerli bir firma tarafından üretimi henüz bulunmayan rekombinant kolajenin ticarileşebilir ürün formuna yönelik önemli bir girişimin ilk adımı olacak.

HABER: YAĞMUR SIR DURUR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.