2024 Dünya Metroloji Günü posterinde TÜBİTAK UME imzası

GEBZE 04.04.2024 - 19:24, Güncelleme: 04.04.2024 - 19:24
 

2024 Dünya Metroloji Günü posterinde TÜBİTAK UME imzası

2024 Dünya Metroloji Günü posterinde TÜBİTAK UME imzası
Uluslararası Yasal Metroloji Kurumu (OIML) ve Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu (BIPM) tarafından her yıl tüm dünyaya ilan edilen ve ulusal metroloji organizasyonlarının kendi dillerine çevirerek kullandığı Dünya Metroloji Günü posterine bu yıl Avrupa Ulusal Metroloji Enstitüleri Birliği (EURAMET) iş birliği ile TÜBİTAK UME imza attı. Sürdürülebilirlik ana temasıyla hazırlanan 2024 Dünya Metroloji Günü posteri TÜBİTAK UME Kurumsal İletişim Sorumlusu Uğur Akkaya tarafından tasarlandı. Daha önce 2013 yılında da yine Uğur Akkaya tarafından tasarımı yapılan posterle Dünya Metroloji Günü etkinliklerine katkıda bulunan TÜBİTAK UME ikinci kez bu başarıya ismini yazdırmış oldu. ÖNEMLİ PRESTİJ DEĞERİ Bu başarılı iş birliği ve tasarım, metroloji alanında uluslararası platformlarda TÜBİTAK UME’nin yerini bir kez daha ortaya koyması açısından önemli bir prestij değeri taşıyor. 20 Mayıs 1875 tarihinde Paris’te imzalanan Metre Konvansiyonu’nun ardından bir bilim dalı olarak kabul görmeye başlayan ve o tarihten itibaren her yıl 20 Mayıs tarihinde tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Metroloji Günü’nde bu yıl sürdürülebilir bir küresel ekonomi ve çevrenin kurulmasına yönelik metrolojinin yapacağı katkılara vurgu yapılması amaçlanıyor. Bu yıl aynı zamanda UNESCO tarafından her yıl 20 Mayıs’ın UNESCO Uluslararası Günü olarak resmi olarak tanınması ve dolayısıyla da metroloji alanında teşvik edici yeni fırsatlar yaratması açısından da dikkat çekiyor.
2024 Dünya Metroloji Günü posterinde TÜBİTAK UME imzası

Uluslararası Yasal Metroloji Kurumu (OIML) ve Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu (BIPM) tarafından her yıl tüm dünyaya ilan edilen ve ulusal metroloji organizasyonlarının kendi dillerine çevirerek kullandığı Dünya Metroloji Günü posterine bu yıl Avrupa Ulusal Metroloji Enstitüleri Birliği (EURAMET) iş birliği ile TÜBİTAK UME imza attı. Sürdürülebilirlik ana temasıyla hazırlanan 2024 Dünya Metroloji Günü posteri TÜBİTAK UME Kurumsal İletişim Sorumlusu Uğur Akkaya tarafından tasarlandı. Daha önce 2013 yılında da yine Uğur Akkaya tarafından tasarımı yapılan posterle Dünya Metroloji Günü etkinliklerine katkıda bulunan TÜBİTAK UME ikinci kez bu başarıya ismini yazdırmış oldu.

ÖNEMLİ PRESTİJ DEĞERİ

Bu başarılı iş birliği ve tasarım, metroloji alanında uluslararası platformlarda TÜBİTAK UME’nin yerini bir kez daha ortaya koyması açısından önemli bir prestij değeri taşıyor. 20 Mayıs 1875 tarihinde Paris’te imzalanan Metre Konvansiyonu’nun ardından bir bilim dalı olarak kabul görmeye başlayan ve o tarihten itibaren her yıl 20 Mayıs tarihinde tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Metroloji Günü’nde bu yıl sürdürülebilir bir küresel ekonomi ve çevrenin kurulmasına yönelik metrolojinin yapacağı katkılara vurgu yapılması amaçlanıyor. Bu yıl aynı zamanda UNESCO tarafından her yıl 20 Mayıs’ın UNESCO Uluslararası Günü olarak resmi olarak tanınması ve dolayısıyla da metroloji alanında teşvik edici yeni fırsatlar yaratması açısından da dikkat çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.