“Bölgedeki farklı bir teknik konudan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz”

Darıca 01.01.2025 - 16:50, Güncelleme: 01.01.2025 - 16:50
 

“Bölgedeki farklı bir teknik konudan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz”

RAMS’TAN FELAKETİN 5. GÜNÜNDE AÇIKLAMA GELDİ
Darıca’da geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen doğalgaz patlamalarının ardından felaketin 5. gününde RAMS’tan açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, “Bölgedeki farklı bir teknik konudan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi. 28 Aralık Cumartesi günü Rams Park’ın inşaatında doğal gaz borusunun delinmesiyle başlayan süreçte, 28 Aralık Cumartesi günü akşam saat 19.15 sıralarında Abdi İpekçi Mahallesi 1524 Sokak’taki 4 katlı binanın zemin katında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından binada yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü, 13 kişi ise yaralandı. Henüz Abdi İpekçi Mahallesi’ndeki patlamanın şoku atılmamışken, Osmangazi Mahallesi’nde de bir binanın giriş katında patlama meydana geldi, burada da 1 kişi yaralandı. SUÇU KENDİSİNDE BULMADI Yaşanan felaketlerin ardından elektrikli ısıtıcılara yüklenen Darıca halkı, bir de elektrik hatlarına aşırı yüklenmenin ardından elektriklerin kesilmesi ile sınandı. Fazla yüklenmeyi kaldıramayan trafolarda yangın çıktı, elektrik telleri havai fişek gibi patladı. Yaşanan tüm bu süreçlerin ardından vatandaşlar RAMS’tan bir açıklama bekledi. Ancak felaketin 5. gününde açıklama yapan RAMS, suçu kendisinde bulmadı. Doğalgaz sorununun RAMS’ta gerçekleştirilen inşai çalışmalarla ilgisi olmadığının belirtildiği yazılı açıklamada bölgedeki farklı bir teknik konudan kaynaklı olduğunu düşünüldüğü dile getirildi. FARKLI BİR TEKNİK KONUDAN KAYNAKLI” İşte RAMS’tan yapılan açıklama: “RAMS Global, 37 yıllık uluslararası inşaat tecrübesiyle, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde inşai faaliyetlerini ilgili mevzuat ve teknik standartlara uygun olarak yürütmektedir. 28 Aralık 2024 tarihinde, proje geliştirdiğimiz Darıca ilçesindeki inşaat çalışmalarımız sırasında doğalgaz hattında meydana gelen hasar ile ilgili olarak, doğal gaz dağıtım firmasına bilgi verilmiş ve teknik ekipler olay yerine yönlendirilmiştir. Bu konuda gerekli teknik süreçler tamamlanmıştır. Ardından yaşanan, inşai çalışmalarımızla ilgisi olmayan bölgedeki farklı bir teknik konudan kaynaklı olduğunu düşündüğümüz, hepimizi derinden etkileyen üzücü olayları dikkatle takip etmekteyiz. “ASILSIZ BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN” Bu üzücü olayla ilgili olarak başlatılacak idari ve adli soruşturmalara tam destek vereceğimizi ve sürecin ilerleyişine bağlı olarak kamuoyunu açık ve şeffaf bir şekilde bilgilendireceğimizi önemle belirtiriz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Benzer olayların bir daha yaşanmaması adına, idarenin gerekli tüm önlemleri titizlikle alacağına olan inancımızı kamuoyuyla paylaşır; sosyal medya ve diğer platformlarda dolaşıma girebilecek asılsız bilgilere itibar edilmemesini rica ederiz.” HABER MERKEZİ
RAMS’TAN FELAKETİN 5. GÜNÜNDE AÇIKLAMA GELDİ

Darıca’da geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen doğalgaz patlamalarının ardından felaketin 5. gününde RAMS’tan açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, “Bölgedeki farklı bir teknik konudan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi.

28 Aralık Cumartesi günü Rams Park’ın inşaatında doğal gaz borusunun delinmesiyle başlayan süreçte, 28 Aralık Cumartesi günü akşam saat 19.15 sıralarında Abdi İpekçi Mahallesi 1524 Sokak’taki 4 katlı binanın zemin katında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından binada yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü, 13 kişi ise yaralandı. Henüz Abdi İpekçi Mahallesi’ndeki patlamanın şoku atılmamışken, Osmangazi Mahallesi’nde de bir binanın giriş katında patlama meydana geldi, burada da 1 kişi yaralandı.

SUÇU KENDİSİNDE BULMADI

Yaşanan felaketlerin ardından elektrikli ısıtıcılara yüklenen Darıca halkı, bir de elektrik hatlarına aşırı yüklenmenin ardından elektriklerin kesilmesi ile sınandı. Fazla yüklenmeyi kaldıramayan trafolarda yangın çıktı, elektrik telleri havai fişek gibi patladı. Yaşanan tüm bu süreçlerin ardından vatandaşlar RAMS’tan bir açıklama bekledi. Ancak felaketin 5. gününde açıklama yapan RAMS, suçu kendisinde bulmadı. Doğalgaz sorununun RAMS’ta gerçekleştirilen inşai çalışmalarla ilgisi olmadığının belirtildiği yazılı açıklamada bölgedeki farklı bir teknik konudan kaynaklı olduğunu düşünüldüğü dile getirildi.

FARKLI BİR TEKNİK KONUDAN KAYNAKLI”

İşte RAMS’tan yapılan açıklama: “ RAMS Global, 37 yıllık uluslararası inşaat tecrübesiyle, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde inşai faaliyetlerini ilgili mevzuat ve teknik standartlara uygun olarak yürütmektedir. 28 Aralık 2024 tarihinde, proje geliştirdiğimiz Darıca ilçesindeki inşaat çalışmalarımız sırasında doğalgaz hattında meydana gelen hasar ile ilgili olarak, doğal gaz dağıtım firmasına bilgi verilmiş ve teknik ekipler olay yerine yönlendirilmiştir. Bu konuda gerekli teknik süreçler tamamlanmıştır. Ardından yaşanan, inşai çalışmalarımızla ilgisi olmayan bölgedeki farklı bir teknik konudan kaynaklı olduğunu düşündüğümüz, hepimizi derinden etkileyen üzücü olayları dikkatle takip etmekteyiz.

“ASILSIZ BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN”

Bu üzücü olayla ilgili olarak başlatılacak idari ve adli soruşturmalara tam destek vereceğimizi ve sürecin ilerleyişine bağlı olarak kamuoyunu açık ve şeffaf bir şekilde bilgilendireceğimizi önemle belirtiriz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Benzer olayların bir daha yaşanmaması adına, idarenin gerekli tüm önlemleri titizlikle alacağına olan inancımızı kamuoyuyla paylaşır; sosyal medya ve diğer platformlarda dolaşıma girebilecek asılsız bilgilere itibar edilmemesini rica ederiz.”

HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.