Çin’den TÜBİTAK MAM’a ziyaret

GEBZE 15.09.2023 - 10:40, Güncelleme: 15.09.2023 - 10:40
 

Çin’den TÜBİTAK MAM’a ziyaret

Çin’den TÜBİTAK MAM’a ziyaret
Çin Ulusal Doğa Bilimleri Fonu (NSFC), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ni (MAM) ziyaret etti. Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen toplantıya; NSFC Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Song Jiang, TÜBİTAK MAM Malzeme Teknolojileri Başkan Yardımcısı Dr. Mert Akel, NSFC Disiplinlerarası Bilimler Departmanı Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Yongjun Chen, NSFC Program Görevlisi Jie Shen ve TÜBİTAK MAM Strateji ve İş Geliştirme Direktörlüğünden Başuzman Yusuf Kılıç katılım sağladı. Toplantıda, Başuzman Yusuf Kılıç tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, TÜBİTAK MAM’ın geniş ürün ve hizmet yelpazesi, faaliyetleri ve zengin altyapısı hakkında detaylı bilgiler vererek katılımcılara kurumun yeteneklerini anlattı. Kılıç sunumunda, TÜBİTAK MAM’ın bilim ve teknoloji alanındaki liderliğini ve yenilikçi çalışmalarını vurgulayarak iş birliği fırsatlarını daha da ileriye taşıma potansiyelini gösterdi. İŞ BİRLİKLERİ GÜÇLENDİRİLECEK Sunum sonrasında, Fotovoltaik Teknolojiler Merkezi, Kömür ve Biyokütle Yakma ve Gazlaştırma Pilot Tesisi, Biyomalzeme, Biyomekanik ve Biyoelektronik Mükemmeliyet Merkezi ve Organik Kimya Araştırma Laboratuvarı gezilerek NSFC heyetine yapılan çalışmalar hakkına bilgi verildi. Bu ziyaret, temel araştırmaların ötesine geçerek inovasyon hedefiyle teknolojik gelişmeleri de kapsayarak geleceğe yönelik umut vadeden projelere kapı aralıyor. TÜBİTAK ile NSFC arasındaki iş birliği 2019 yılında başlamış ve bu tarihten itibaren ortak çağrılar açıldı. Kutup Bilimleri alanında iş birliği gerçekleştirildi. NSFC’nin temel görevleri arasında inovatif araştırma projelerine fon sağlamanın, bilimsel yetenekleri geliştirmenin, temel bilimleri destekleme ve uygulamalı bilim geliştirmenin bulunduğu, bu çerçevede TÜBİTAK MAM ile bilim ve teknoloji alanında iş birliğini güçlendirmeye kararlı olunduğu belirtildi. Bu ziyaret, bilim ve teknoloji alanlarında güçlü bir iş birliğinin gelişmesine ve uluslararası düzeyde bilimsel keşiflerin ve teknolojik gelişmelerin önünün açılmasına olanak tanıyacak.
Çin’den TÜBİTAK MAM’a ziyaret

Çin Ulusal Doğa Bilimleri Fonu (NSFC), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ni (MAM) ziyaret etti. Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen toplantıya; NSFC Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Song Jiang, TÜBİTAK MAM Malzeme Teknolojileri Başkan Yardımcısı Dr. Mert Akel, NSFC Disiplinlerarası Bilimler Departmanı Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Yongjun Chen, NSFC Program Görevlisi Jie Shen ve TÜBİTAK MAM Strateji ve İş Geliştirme Direktörlüğünden Başuzman Yusuf Kılıç katılım sağladı. Toplantıda, Başuzman Yusuf Kılıç tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, TÜBİTAK MAM’ın geniş ürün ve hizmet yelpazesi, faaliyetleri ve zengin altyapısı hakkında detaylı bilgiler vererek katılımcılara kurumun yeteneklerini anlattı. Kılıç sunumunda, TÜBİTAK MAM’ın bilim ve teknoloji alanındaki liderliğini ve yenilikçi çalışmalarını vurgulayarak iş birliği fırsatlarını daha da ileriye taşıma potansiyelini gösterdi.

İŞ BİRLİKLERİ GÜÇLENDİRİLECEK

Sunum sonrasında, Fotovoltaik Teknolojiler Merkezi, Kömür ve Biyokütle Yakma ve Gazlaştırma Pilot Tesisi, Biyomalzeme, Biyomekanik ve Biyoelektronik Mükemmeliyet Merkezi ve Organik Kimya Araştırma Laboratuvarı gezilerek NSFC heyetine yapılan çalışmalar hakkına bilgi verildi. Bu ziyaret, temel araştırmaların ötesine geçerek inovasyon hedefiyle teknolojik gelişmeleri de kapsayarak geleceğe yönelik umut vadeden projelere kapı aralıyor. TÜBİTAK ile NSFC arasındaki iş birliği 2019 yılında başlamış ve bu tarihten itibaren ortak çağrılar açıldı. Kutup Bilimleri alanında iş birliği gerçekleştirildi. NSFC’nin temel görevleri arasında inovatif araştırma projelerine fon sağlamanın, bilimsel yetenekleri geliştirmenin, temel bilimleri destekleme ve uygulamalı bilim geliştirmenin bulunduğu, bu çerçevede TÜBİTAK MAM ile bilim ve teknoloji alanında iş birliğini güçlendirmeye kararlı olunduğu belirtildi. Bu ziyaret, bilim ve teknoloji alanlarında güçlü bir iş birliğinin gelişmesine ve uluslararası düzeyde bilimsel keşiflerin ve teknolojik gelişmelerin önünün açılmasına olanak tanıyacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.