Darıcalı özel çocuklardan 100. yıla özel marş!

Darıca 28.11.2023 - 10:59, Güncelleme: 28.11.2023 - 10:59
 

Darıcalı özel çocuklardan 100. yıla özel marş!

Darıcalı özel çocuklardan 100. yıla özel marş!
Darıca’da özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) müzik öğretmeni Okan Gündüz, Cumhuriyet’in 100. yılına özel, öğrencileriyle birlikte seslendirdiği ‘Cumhuriyet Yolunda’ marşını dinleyen İtalyan ses mühendisleri, bestenin miks ve mastering’ni tamamlayarak okula armağan ettiler. Darıca Emek Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan Kocaeli’deki 6 okuldan biri olan BİLSEM’in müzik öğretmeni Okan Gündüz, Cumhuriyetimizin 100. yıl kuruluşu nedeniyle ‘Cumhuriyet Yolunda’ isimli bir marş yazıp besteledi. Hazırlığı marşı, iki hafta boyunca günde 6 saat keman çalıp,  akustik gitar ve piyano kaydı ile birlikte 12 partisyon, 35 kanal kayıt alarak tamamlayan Okan Gündüz, daha sonra bu kayıtları birleştirerek orkestrasyon haline getirdi. SPOTİFY YÖNETİCİLERİ ÇOK BEĞENDİ BİLSEM’in Çok Sesli Çocuk Korosu öğrencilerinin de vokal yaptığı eser, bir öğrencinin velisi tarafından dünyaca ünlü İtalyan müzik platformu Spotify yöneticilerinden Martin Loretzon ile çalışan kardeşine gönderildi. Okan Gündüz ile iletişime geçerek, uzun zamandan bu yana böylesine orijinal bir keman kaydı dinlemediklerini ileten Spotify yöneticileri, eserin enstrümantal kayıtlarını da istediler. Tüm gelişmelerin ardından İtalyan ses mühendisleri, bestenin miks ve mastering’ni tamamlayarak okula armağan ettiler. “100. YIL ETKİNLİKLERİ 1 SENE BOYUNCA SÜRMELİ” Projeyi hayata geçiren BİLSEM’in Müdürü Gülay Karaman Siner, bestenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında çocuklarla birlikte müzik öğretmeni Okan Gündüz’ün çok güzel bir iş çıkardığını söyleyerek hepsiyle gurur duyduğunu ifade etti. Okan Gündüz ise marşı 29 Ekim tarihine yetiştirmeyi planladıklarını bu nedenle de o tarihe yetiştirmek için günde 7 saat çalışıp 33 kişilik bir keman orkestrasını tek başına çaldığını söyleyerek, “Ama yetişmedi, çünkü 6 aylık bir projeydi. biz bunu 2 haftada tamamlamamıza rağmen yetiştiremedik. Tam güne yetişmedi ama100.yıl etkinlikleri 1 sene boyunca sürmesi gerekir. Çünkü bu çok önemli, bir kere girdik, bir daha da 100 yıl sonra gireceğiz. O yüzden bence bunun bir zamanı yok” dedi. Tanıtım toplantısında İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz da hazır bulundu.
Darıcalı özel çocuklardan 100. yıla özel marş!

Darıca’da özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) müzik öğretmeni Okan Gündüz, Cumhuriyet’in 100. yılına özel, öğrencileriyle birlikte seslendirdiği ‘Cumhuriyet Yolunda’ marşını dinleyen İtalyan ses mühendisleri, bestenin miks ve mastering’ni tamamlayarak okula armağan ettiler.

Darıca Emek Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan Kocaeli’deki 6 okuldan biri olan BİLSEM’in müzik öğretmeni Okan Gündüz, Cumhuriyetimizin 100. yıl kuruluşu nedeniyle ‘Cumhuriyet Yolunda’ isimli bir marş yazıp besteledi. Hazırlığı marşı, iki hafta boyunca günde 6 saat keman çalıp,  akustik gitar ve piyano kaydı ile birlikte 12 partisyon, 35 kanal kayıt alarak tamamlayan Okan Gündüz, daha sonra bu kayıtları birleştirerek orkestrasyon haline getirdi.

SPOTİFY YÖNETİCİLERİ ÇOK BEĞENDİ

BİLSEM’in Çok Sesli Çocuk Korosu öğrencilerinin de vokal yaptığı eser, bir öğrencinin velisi tarafından dünyaca ünlü İtalyan müzik platformu Spotify yöneticilerinden Martin Loretzon ile çalışan kardeşine gönderildi. Okan Gündüz ile iletişime geçerek, uzun zamandan bu yana böylesine orijinal bir keman kaydı dinlemediklerini ileten Spotify yöneticileri, eserin enstrümantal kayıtlarını da istediler. Tüm gelişmelerin ardından İtalyan ses mühendisleri, bestenin miks ve mastering’ni tamamlayarak okula armağan ettiler.

“100. YIL ETKİNLİKLERİ 1 SENE BOYUNCA SÜRMELİ”

Projeyi hayata geçiren BİLSEM’in Müdürü Gülay Karaman Siner, bestenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında çocuklarla birlikte müzik öğretmeni Okan Gündüz’ün çok güzel bir iş çıkardığını söyleyerek hepsiyle gurur duyduğunu ifade etti. Okan Gündüz ise marşı 29 Ekim tarihine yetiştirmeyi planladıklarını bu nedenle de o tarihe yetiştirmek için günde 7 saat çalışıp 33 kişilik bir keman orkestrasını tek başına çaldığını söyleyerek, “Ama yetişmedi, çünkü 6 aylık bir projeydi. biz bunu 2 haftada tamamlamamıza rağmen yetiştiremedik. Tam güne yetişmedi ama100.yıl etkinlikleri 1 sene boyunca sürmesi gerekir. Çünkü bu çok önemli, bir kere girdik, bir daha da 100 yıl sonra gireceğiz. O yüzden bence bunun bir zamanı yok” dedi. Tanıtım toplantısında İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz da hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.