Emek Partisi’nden grevdeki DYO işçilerine bayram ziyareti
Emek Partisi’nden grevdeki DYO işçilerine bayram ziyareti
Emek Partisi’nden grevdeki DYO işçilerine bayram ziyareti
Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ve beraberindeki heyet grevlerinde 18. gününde olan DYO Boya işçilerini ziyaret etti. Dilovası’nda bulunan Petrol-İş üyesi DYO Boya’da işçiler 18 gündür grevde. Grevi ziyaret eden Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, “Türkiye işçi sınıfının bir parçası olan DYO işçilerinin bu mücadelesi, grevi hepimizin ortak mücadelesidir” dedi. “DYO işçisi kazanacak”, “İş ekmek özgürlük” ve “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarının atıldığı ziyarette konuşan Petrol-İş Gebze Şube Sekreteri Dursun Karataş, “Emek Partisi grevimizde 18 gündür desteklerini esirgemedi. Bugün de aramızda yine Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, Genel Başkan Yardımcısı Arzu Erkan, il ve ilçe üye ve yöneticileri grevimizi ziyaret etti. Kendilerine DYO Boya çalışanları ve Petrol-İş Gebze Şubesi olarak teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“İNSANLIK DIŞI MUAMELEYİ BİZE REVA GÖRÜYORLAR”
“Türkiye işçi sınıfının bir parçası olan DYO işçilerinin bu mücadelesi, grevi hepimizin ortak mücadelesidir” diyen Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, “Sloganınızda ifade ettiğiniz gibi ‘En güzel rengimiz alınterimiz’ sözü tam anlamını bulmuş. Toplu iş sözleşmesi masalarına oturduğumuzda bize ilk söylenen, ‘Bu şirketler kazanmıyor, zarar ediyoruz’ oluyor. Ama bu şirketlere bakıyoruz yılların şirketleri her yıl karlarına kar katıyorlar. Bir fabrikaları var beş olmuş, beş fabrikaları var on olmuş. Ama söz konusu işçi arkadaşlarımızın ücretlerine gelince olabildiğince en az ücretlere ve en ağır koşullarda çalıştırmayı, insanlık dışı muameleyi bize reva görüyorlar” dedi.
“HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”
DYO Boya işçisinin onur ve haysiyet mücadelesi verdiğini vurgulayan Aslan, “Tabi ki ekonomik kazanımlarımız olacak, daha insanca bir ücret alacağız ama bugün Türkiye’deki sermayenin, kapitalistlerin işçi sınıfına dönük saldırısı ve her türlü muameleyi reva gören tutumuna karşı onur ve haysiyet meselesini de beraberinde getiriyor. Milyonlarca işçi ve emekçinin yaşamış olduğu sorunlar ancak ve ancak kitlesel olarak birleşik bir mücadelenin sonucunda çözülebilir. Ülkede genel grev ve genel direnişlerini tartıştığımız bir dönemdeyiz. Eğitimden sağlığa, insanca yaşayacak bir ücretten ulaşılabilir bir konuta kadar işçi sınıfının itilmiş olduğu o köşeden çıkıp kendi gücünü göstereceği, haklarını elde edebileceği bir dönemden geçiyoruz. O yüzden başta sendikalı işyerlerine çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. İşçi sınıfının yaşadığı sorunlardan tek başına kurtulma şansı yok. Birleşeceğiz, örgütleneceğiz, hep birlikte kazanacağız. DYO işçileri kazanacak, işçi sınıfı kazanacak, halkımız kazanacak” diye konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.