Gebze’de yoğun zemin incelemesi

GEBZE 29.09.2023 - 08:38, Güncelleme: 29.09.2023 - 08:38
 

Gebze’de yoğun zemin incelemesi

BEKLENEN DEPREM ÖNCESİ İMO’DAN ÇALIŞMA
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, en sağlam zemini olan Kandıra en yoğun çalışmaların yapıldığı yer ise Gebze olduğunu söyledi. İnşaat Mühendisleri Odası, Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan ‘Kocaeli Teknik İşbirliği Protokolü’ kapsamında bugün Maide Restoran’da basın açıklaması gerçekleştirerek gelinen son durum hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi. Başkan Ali Akgün tarafından yapılan sunumda bugüne kadar 80 bin binanın envanterinin çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı. Ali Akgün yapılan çalışmalar hakkında, “Kocaeli’de dirençli şehir adı altında proje başladı. Bu projede bizi ilgilendiren deprem riski altındaki yapıların belirlenmesiydi. Çalışmalarımız 27 Temmuz 2023 tarihinde başladı. İlk olarak 1999 yapımı öncesi olduğu ve bir yapı denetim kanunu görmemiş olan 160 bin binayı inceliyoruz. Dışarıdan tarama ile yaptığımız gözlemle binaların durumunu raporluyoruz. Büyükşehir Belediyesi bizden aldığı bilgilerle kentsel dönüşümün altyapısını oluşturabilecek. Bu yöntem bilimsel olarak yayınlanmıştır. Deprem riski yüksek olan bir bölgede yaşıyoruz, hızlı tarama sistemi en çabuk sonuç alacağımız sistemdir” dedi. 76 BİN BİNAYI İNCELEDİK 12 ilçemizde 101 kişilik saha ekibi ve 5 kişilik koordinasyon ekibi ile çalışmalarımıza devam ediyor. Karamürsel ve Kandıra’nın köylerinde, şehir merkezlerinde çalışıyoruz. Personellerimizin tamamı İnşaat Mühendisi arkadaşlar. Saha ekibi arkadaşlarımıza çalışma öncesinde hızlı tarama eğitimi verdik. Günde yaklaşık olarak 2 bin 500 binanın incelemesini yapıyoruz. 28 Eylül itibariyle 76 bin 466 binayı inceledik. 1999 deprem öncesi yapıların yüzde 50’sine ulaştık. İncelediğimiz binaların 60 bin 331’i betonarme, 8 bin 112’si yığma bina ve 512’si ahşap. ŞEHİR DEPREM İÇİN HAREKETE GEÇTİ Yaptığımız çalışmanın özeti tamamen kamu yararıdır. İMO olarak herhangi bir kar amacı gütmeden tamamen vatandaşlarımızın için çalışıyoruz. 6 Şubat depremleri sonrasında büyük İstanbul depreminin beklendiği daha yüksek sesle dile getirilmeye başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve bizler deprem bölgesindeydik. Büyükakın’ın büyük özverisi ve bizlerin gayretiyle deprem için harekete geçmiş bir şehiriz. Deprem için incelememizi yapıyoruz. 81 ilden sadece Kocaeli’de böyle bir çalışma var. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Yaptığımız çalışmalarda zemin olarak en sağlam ilçemiz Kandıra.
BEKLENEN DEPREM ÖNCESİ İMO’DAN ÇALIŞMA

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, en sağlam zemini olan Kandıra en yoğun çalışmaların yapıldığı yer ise Gebze olduğunu söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası, Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan ‘Kocaeli Teknik İşbirliği Protokolü’ kapsamında bugün Maide Restoran’da basın açıklaması gerçekleştirerek gelinen son durum hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi. Başkan Ali Akgün tarafından yapılan sunumda bugüne kadar 80 bin binanın envanterinin çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı. Ali Akgün yapılan çalışmalar hakkında, “Kocaeli’de dirençli şehir adı altında proje başladı. Bu projede bizi ilgilendiren deprem riski altındaki yapıların belirlenmesiydi. Çalışmalarımız 27 Temmuz 2023 tarihinde başladı. İlk olarak 1999 yapımı öncesi olduğu ve bir yapı denetim kanunu görmemiş olan 160 bin binayı inceliyoruz. Dışarıdan tarama ile yaptığımız gözlemle binaların durumunu raporluyoruz. Büyükşehir Belediyesi bizden aldığı bilgilerle kentsel dönüşümün altyapısını oluşturabilecek. Bu yöntem bilimsel olarak yayınlanmıştır. Deprem riski yüksek olan bir bölgede yaşıyoruz, hızlı tarama sistemi en çabuk sonuç alacağımız sistemdir” dedi.

76 BİN BİNAYI İNCELEDİK

12 ilçemizde 101 kişilik saha ekibi ve 5 kişilik koordinasyon ekibi ile çalışmalarımıza devam ediyor. Karamürsel ve Kandıra’nın köylerinde, şehir merkezlerinde çalışıyoruz. Personellerimizin tamamı İnşaat Mühendisi arkadaşlar. Saha ekibi arkadaşlarımıza çalışma öncesinde hızlı tarama eğitimi verdik. Günde yaklaşık olarak 2 bin 500 binanın incelemesini yapıyoruz. 28 Eylül itibariyle 76 bin 466 binayı inceledik. 1999 deprem öncesi yapıların yüzde 50’sine ulaştık. İncelediğimiz binaların 60 bin 331’i betonarme, 8 bin 112’si yığma bina ve 512’si ahşap.

ŞEHİR DEPREM İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Yaptığımız çalışmanın özeti tamamen kamu yararıdır. İMO olarak herhangi bir kar amacı gütmeden tamamen vatandaşlarımızın için çalışıyoruz. 6 Şubat depremleri sonrasında büyük İstanbul depreminin beklendiği daha yüksek sesle dile getirilmeye başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve bizler deprem bölgesindeydik. Büyükakın’ın büyük özverisi ve bizlerin gayretiyle deprem için harekete geçmiş bir şehiriz. Deprem için incelememizi yapıyoruz. 81 ilden sadece Kocaeli’de böyle bir çalışma var. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Yaptığımız çalışmalarda zemin olarak en sağlam ilçemiz Kandıra.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.