GEBZELİ DOKTOR KULAK HASTALIKLARINI ANLATTI

SAĞLIK 03.03.2022 - 12:44, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GEBZELİ DOKTOR KULAK HASTALIKLARINI ANLATTI

3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü dolayısı ile Gebze Fatih Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tayfun Anıl Eraslan bir açıklama yaparak kulak hastalıkları hakkında önemli bilgiler verdi. Gebze Fatih Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tayfun Anıl Eraslan, kulak hastalıkları hakkında önemli bilgiler verdi. Yaptığı yazılı bir açıklama ile erken tanıda tedavinin önemini anlatan Uzmanı Dr. Tayfun Anıl Eraslan şunları söyledi: “Günümüzde bilindiği kadarıyla kişinin hayatını olumsuz etkileyen birçok kulak hastalığı bulunmaktadır. Bu kulak hastalıkları; kulak çınlaması, kulak tıkanıklığı, kulak nezlesi, dış kulak iltihabı, orta kulak iltihabı, kulakta aşırı kir oluşumu, kulak zarı delinmesi, vertigo, akustik nörinom, meniere, dış kulakta oluşan egzama, otoskleroz, kolesteatom ve kulakta sıvı toplanması şeklinde sıralanabilir. KULAK HASTALIKLARI BELİRTİLERİ NELERDİR? Kulak hastalıklarının belirtileri arasında en sık görülen belirti kulakta çınlama, iç kulak ağrısı ve kulak kiridir. Birçok sinsi hastalığın aksine kulak hastalıklarının belirtileri çoğu durumda hastalık ilerlemeden ortaya çıkar. İlk belirti genellikle kulakta rahatsız edici bir ağrı şeklinde kendisini gösterir. Bu belirtiler tedavi edilmeden ilerlediğinde veya tedavi edilse bile tedavi yetersiz geldiğinde bu ağrılar iltihaba dönüşebilir ve kulaktan sıvı akabilir. Bununla birlikte kişide günden güne artan işitme sorunları ve bir kulağın daha az duyması gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Dengede durmada güçlük, baş dönmesi ve kulak tıkanıklığı gibi belirtiler de kesinlikle ciddiye alınması gereken belirtiler olarak göze çarpmaktadır. Kulakta ortaya çıkan hastalıkların tedavisi için, bir kulak burun boğaz hastalıkları doktoruna başvurmak gerekmektedir. KULAK HASTALIKLARININ NEDENLERİ NELERDİR? Kulak hastalıkları belirtileri ve kulak hastalıklarının sebepleri kişinin durumuna ve hastalığın doğasına göre çok farklı şekillerde yorumlanabilmektedir. Mevsimsel sebeplerden ve ani hava değişimlerinden dolayı kulak hastalığı ortaya çıkabileceği gibi enfeksiyon ya da aşırı yüksek gürültüye maruz kalma gibi durumlarda da kişide kulak hastalıklarının oluşumu tetiklenebilir. Bunlara ek olarak soğuk algınlığı veya grip geçiren kişilerde de çeşitli kulak ağrılarının görülmesi yaygın bir durumdur.”

3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü dolayısı ile Gebze Fatih Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tayfun Anıl Eraslan bir açıklama yaparak kulak hastalıkları hakkında önemli bilgiler verdi.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tayfun Anıl Eraslan, kulak hastalıkları hakkında önemli bilgiler verdi. Yaptığı yazılı bir açıklama ile erken tanıda tedavinin önemini anlatan Uzmanı Dr. Tayfun Anıl Eraslan şunları söyledi: “Günümüzde bilindiği kadarıyla kişinin hayatını olumsuz etkileyen birçok kulak hastalığı bulunmaktadır. Bu kulak hastalıkları; kulak çınlaması, kulak tıkanıklığı, kulak nezlesi, dış kulak iltihabı, orta kulak iltihabı, kulakta aşırı kir oluşumu, kulak zarı delinmesi, vertigo, akustik nörinom, meniere, dış kulakta oluşan egzama, otoskleroz, kolesteatom ve kulakta sıvı toplanması şeklinde sıralanabilir.

KULAK HASTALIKLARI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kulak hastalıklarının belirtileri arasında en sık görülen belirti kulakta çınlama, iç kulak ağrısı ve kulak kiridir. Birçok sinsi hastalığın aksine kulak hastalıklarının belirtileri çoğu durumda hastalık ilerlemeden ortaya çıkar. İlk belirti genellikle kulakta rahatsız edici bir ağrı şeklinde kendisini gösterir. Bu belirtiler tedavi edilmeden ilerlediğinde veya tedavi edilse bile tedavi yetersiz geldiğinde bu ağrılar iltihaba dönüşebilir ve kulaktan sıvı akabilir. Bununla birlikte kişide günden güne artan işitme sorunları ve bir kulağın daha az duyması gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Dengede durmada güçlük, baş dönmesi ve kulak tıkanıklığı gibi belirtiler de kesinlikle ciddiye alınması gereken belirtiler olarak göze çarpmaktadır. Kulakta ortaya çıkan hastalıkların tedavisi için, bir kulak burun boğaz hastalıkları doktoruna başvurmak gerekmektedir.

KULAK HASTALIKLARININ NEDENLERİ NELERDİR?

Kulak hastalıkları belirtileri ve kulak hastalıklarının sebepleri kişinin durumuna ve hastalığın doğasına göre çok farklı şekillerde yorumlanabilmektedir. Mevsimsel sebeplerden ve ani hava değişimlerinden dolayı kulak hastalığı ortaya çıkabileceği gibi enfeksiyon ya da aşırı yüksek gürültüye maruz kalma gibi durumlarda da kişide kulak hastalıklarının oluşumu tetiklenebilir. Bunlara ek olarak soğuk algınlığı veya grip geçiren kişilerde de çeşitli kulak ağrılarının görülmesi yaygın bir durumdur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.