GTÜ’lü öğrencilerden çevreye duyarlı projeler

EĞİTİM 16.01.2024 - 10:35, Güncelleme: 16.01.2024 - 10:35
 

GTÜ’lü öğrencilerden çevreye duyarlı projeler

GTÜ’lü öğrencilerden çevreye duyarlı projeler
GTÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri dönem projelerinde doğaya duyarlı sürdürülebilir bir yaşam için çözümler sundular. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), iklim değişikliklerinden etkilenmeyen sürdürülebilir bir dünya için akademik ve AR-GE tabanlı birçok proje ile kurum, kuruluş ve sektörlere çözüm ortağı olmak adına çalışmalarına devam ediyor. GTÜ Mühendislik Fakültesi, Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, ‘Görüntü İşlemenin Temelleri Dersi’ kapsamında, görüntü işleme teknikleri ile ürettiği doğa dostu çözümleri dönem projesi olarak sundu: Plajlarda ve denizlerde çöp ve diğer atıkların tespiti, müsilaj tespiti, trafik yoğunluğu ölçümü, şehirlerde betonlaşma analizi, izmarit, kuruyemiş vb. çöplerin tespiti, arıtma tesislerinde enerji verimliliği vb. daha birçok konuda görüntü işleme teknikleri ile ürettikleri çözümleri öğrenci ve akademisyenlere sundular. BİLİM SÖYLEŞİLERİ GTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Amfisi’nde yapılan sunumlara GTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Melek Özkan da katılarak sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Etkinliğe ayrıca, TÜBİTAK MAM İklim değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcılığı tarafından yürütülen, Avrupa Birliği SMART4ENV projesi uzmanları katılım sağladı. İklim değişikliği ve ülkemiz üzerindeki etkileri, iklim değişikliğinin atıksu arıtımına ve tarımsal üretime olası etkileri ve çözüm yolları konularında uzmanlar tarafından bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, çok disiplinli çalışmaların önemine vurgu yapılmış, elektronik mühendislerinin çevresel problemlerin çözülmesine yönelik katkıları ve olası çalışma konuları hakkında bilim söyleşisi gerçekleştirildi.
GTÜ’lü öğrencilerden çevreye duyarlı projeler

GTÜ Elektronik Mühendisliği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> GTÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri dönem projelerinde doğaya duyarlı sürdürülebilir bir yaşam için çözümler sundular.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), iklim değişikliklerinden etkilenmeyen sürdürülebilir bir dünya için akademik ve AR-GE tabanlı birçok proje ile kurum, kuruluş ve sektörlere çözüm ortağı olmak adına çalışmalarına devam ediyor. GTÜ Mühendislik Fakültesi, Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, ‘Görüntü İşlemenin Temelleri Dersi’ kapsamında, görüntü işleme teknikleri ile ürettiği doğa dostu çözümleri dönem projesi olarak sundu: Plajlarda ve denizlerde çöp ve diğer atıkların tespiti, müsilaj tespiti, trafik yoğunluğu ölçümü, şehirlerde betonlaşma analizi, izmarit, kuruyemiş vb. çöplerin tespiti, arıtma tesislerinde enerji verimliliği vb. daha birçok konuda görüntü işleme teknikleri ile ürettikleri çözümleri öğrenci ve akademisyenlere sundular.

BİLİM SÖYLEŞİLERİ

GTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Amfisi’nde yapılan sunumlara GTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Melek Özkan da katılarak sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Etkinliğe ayrıca, TÜBİTAK MAM İklim değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcılığı tarafından yürütülen, Avrupa Birliği SMART4ENV projesi uzmanları katılım sağladı. İklim değişikliği ve ülkemiz üzerindeki etkileri, iklim değişikliğinin atıksu arıtımına ve tarımsal üretime olası etkileri ve çözüm yolları konularında uzmanlar tarafından bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, çok disiplinli çalışmaların önemine vurgu yapılmış, elektronik mühendislerinin çevresel problemlerin çözülmesine yönelik katkıları ve olası çalışma konuları hakkında bilim söyleşisi gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.