Başkan Aydemir’den orman yangınları uyarısı

SİYASET 17.08.2025 - 16:53, Güncelleme: 17.08.2025 - 16:53
 

Başkan Aydemir’den orman yangınları uyarısı

Başkan Aydemir’den orman yangınları uyarısı
Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Sinan Aydemir, Türkiye’deki orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğuna dikkat çekti. İstatistiklere göre yangınların yaklaşık yüzde 90’ının önlenebilir olduğunu belirten Aydemir, doğal nedenlerle çıkan yangınların oranının yalnızca yüzde 3–5 civarında olduğunu vurguladı. Aydemir, sıcaklıkların düşmesine rağmen farklı noktalarda yangınların çıkmaya devam etmesinin doğal bir durum olmadığını ve geleceğimiz üzerinde hesaplar yapıldığını gösterdiğini söyledi. Orman yangınlarının yalnızca ağaçları değil, tüm ekosistemi tehdit ettiğini ifade eden Aydemir, yangınların sonuçlarını şöyle sıraladı: verim kaybı, erozyon artışı, su tutma kapasitesinin düşmesi, habitat kaybı, göç ve yok oluş, ekosistem zincirinin bozulması, su kaynaklarının kirlenmesi ve yeraltı suyu rejiminin bozulması. “Ormanlarımız sadece doğayı değil, suyu, havayı, canlıları ve insan yaşamını da etkileyen bir yaşam kaynağıdır” diyen Aydemir, etkilerin onlarca yıl sürebileceğini belirterek, “Ormanlarımızı canımız gibi korumalıyız” çağrısında bulundu. HABER: KÜBRA AKAR
Başkan Aydemir’den orman yangınları uyarısı

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Sinan Aydemir, Türkiye’deki orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğuna dikkat çekti. İstatistiklere göre yangınların yaklaşık yüzde 90’ının önlenebilir olduğunu belirten Aydemir, doğal nedenlerle çıkan yangınların oranının yalnızca yüzde 3–5 civarında olduğunu vurguladı. Aydemir, sıcaklıkların düşmesine rağmen farklı noktalarda yangınların çıkmaya devam etmesinin doğal bir durum olmadığını ve geleceğimiz üzerinde hesaplar yapıldığını gösterdiğini söyledi. Orman yangınlarının yalnızca ağaçları değil, tüm ekosistemi tehdit ettiğini ifade eden Aydemir, yangınların sonuçlarını şöyle sıraladı: verim kaybı, erozyon artışı, su tutma kapasitesinin düşmesi, habitat kaybı, göç ve yok oluş, ekosistem zincirinin bozulması, su kaynaklarının kirlenmesi ve yeraltı suyu rejiminin bozulması. “Ormanlarımız sadece doğayı değil, suyu, havayı, canlıları ve insan yaşamını da etkileyen bir yaşam kaynağıdır” diyen Aydemir, etkilerin onlarca yıl sürebileceğini belirterek, “Ormanlarımızı canımız gibi korumalıyız” çağrısında bulundu.

HABER: KÜBRA AKAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.