Bayer çalışanları Gebze’de “Saha Elçisi” oldu
Bayer çalışanları Gebze’de “Saha Elçisi” oldu
Bayer çalışanları Gebze’de “Saha Elçisi” oldu
Gebze’de doğru sağlık bilgisinin toplumun farklı kesimlerine ulaştırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik bilincin artırılması amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Bayer İlaç Fabrikası iş birliğinde çalışanlara yönelik Saha Akademisi eğitim programı gerçekleştirildi. Program kapsamında katılımcılara koruyucu sağlık hizmetleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hakkında bilgi verildi. Eğitimlerde hastalıklar ortaya çıkmadan önce alınabilecek önlemler, sağlıklı yaşamın günlük alışkanlıklarla desteklenmesi ve bireylerin kendi sağlıkları konusunda daha bilinçli hareket etmesi gibi başlıklar ele alındı. Saha Akademisi’nde sağlık sorunlarının erken dönemde fark edilmesinin önemi üzerinde de duruldu. Katılımcıların sağlıkla ilgili belirtileri doğru değerlendirmesi, gerektiğinde sağlık kuruluşlarına zamanında başvurması ve çevresindeki kişileri bilinçlendirmesi hedeflendi. Programda ayrıca yanlış veya eksik sağlık bilgilerinin yol açabileceği sorunlara dikkat çekilerek güvenilir sağlık bilgisinin doğru kanallardan paylaşılmasının önemi anlatıldı.
UZMAN İSİMLER EĞİTİM VERDİ
Saha Akademisi kapsamındaki eğitimler Uzm. Dr. Seval Sarıkaya, Fizyoterapist Büşra Çiçek ve Sosyal Çalışmacı Hülya Akbaşlı tarafından verildi. Uzmanlar, kendi çalışma alanları doğrultusunda katılımcılara koruyucu sağlık hizmetleri, hareketli yaşam, sağlıklı alışkanlıklar, sosyal destek ve sağlık okuryazarlığı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Eğitim programını başarıyla tamamlayan Bayer İlaç Fabrikası çalışanlarına Saha Akademisi sertifikaları takdim edildi. Sertifika alan çalışanlar, edindikleri doğru sağlık bilgilerini çalışma ortamlarında ve sosyal çevrelerinde paylaşacak “Saha Elçileri” olarak sürece katkı sunacak.


KADIOĞLU: “ARTIK ONLAR DA SAHA ELÇİLERİ”
Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, gerçekleştirilen programla sağlıklı yaşam ve koruyucu sağlık hizmetleri konusundaki farkındalığı artırmayı amaçladıklarını belirtti. Kadıoğlu, “Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Bayer İlaç Fabrikası çalışanlarıyla sağlıklı yaşam ve koruyucu sağlık hizmetleri konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Saha Akademisi eğitimimizi gerçekleştirdik” dedi. Programı tamamlayan katılımcıları tebrik eden Kadıoğlu, “Artık onlar da saha elçileri” ifadelerini kullandı.
HABER: YAĞMUR SIR DURUR

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.