Beylikbağı’nda Ramazan neşesi
Beylikbağı’nda Ramazan neşesi
CAMİ MEYDANI ŞENLİK ALANINA DÖNDÜ
Gebze’de Ramazan ayının ruhu, Beylikbağı’nda kurulan gönül sofraları ve etkinliklerle en güzel haliyle yaşanıyor. Gebze Belediyesi ile Kocaeli Giresun Yağlıdereliler Derneği’nin ortaklaşa imza attığı program, her yaştan vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu. Teravih namazı sonrası Sarı Camii Meydanı’nı dolduran yüzlerce Gebzeli, hem eğlenceyi hem de maneviyatı bir arada yaşadı. Programın odak noktası her zamanki gibi çocuklar oldu. Cami avlusunun kısa sürede şenlik alanına dönüştüğü gecede, geleneksel Türk tiyatrosunun unutulmaz kahramanları Hacivat ve Karagöz sahne aldı. Miniklerin kahkahaları eşliğinde sergilenen oyunun yanı sıra çocuk tiyatrosu ve yüz boyama etkinlikleri de geceye renk kattı. Etkinlik boyunca Gebze Belediyesi tarafından çocuklara özel hazırlanan Ramazan temalı kitapçıklar dağıtılırken, miniklerin mutluluğu görülmeye değerdi.







GELENEKSEL İKRAMLAR VE MANEVİ HUZUR
Ramazan akşamlarının vazgeçilmezi olan Osmanlı macunu, pamuk şeker, lokma ve meşhur Ramazan şerbeti, meydandaki vatandaşlara ikram edildi. Gecenin manevi atmosferi ise Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmam Hatibi Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle doruğa ulaştı. Meydanı dolduran kalabalık, okunan ayetleri huşu içinde dinledi. Programın en duygusal anlarından biri ise tüm cemaatin hep bir ağızdan eşlik ettiği “Kâbe’de Hacılar” ilahisi oldu. Etkinliğin ikincisini düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirten Kocaeli Giresun Yağlıdereliler Derneği Başkanı Engin Güngör, meydandaki kalabalığa dikkat çekti. Güngör, “Çocuklarımızın meydanı hınca hınç doldurması, projemizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu tablo bizim azmimizi ve motivasyonumuzu daha da güçlendiriyor” dedi. Güngör ayrıca, organizasyona omuz veren Yağlıdereli köy derneklerine ve desteğini esirgemeyen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e teşekkürlerini sundu.
BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’DEN SELAM VE BİRLİK MESAJI
Programa katılan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yandık, Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, Ramazan ayının birleştirici gücüne vurgu yaptı. Yandık, Gebze’de dayanışma ve paylaşma ruhunu bu tarz etkinliklerle canlı tutmaya devam edeceklerini ifade etti.








Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.