Darıca’da kuşakları buluşturan “Deneyim ve Enerji Projesi” başladı

Darıca 05.10.2026 - 14:15, Güncelleme: 05.10.2026 - 14:35
 

Darıca’da kuşakları buluşturan “Deneyim ve Enerji Projesi” başladı

Darıca’da kuşakları buluşturan “Deneyim ve Enerji Projesi” başladı
Darıca Yaşlılar Derneği, gençlerle ileri yaştaki bireyleri ortak etkinliklerde buluşturacak “Deneyim ve Enerji Projesi”ni hayata geçirdi. 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı boyunca sürdürülecek projenin lansman etkinliği ile protokol imza programı geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez ve eşi Sülün Dönmez, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Selma Gülenç, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Asef İşbiter, Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi adına Müdür Yardımcısı Seyit Ali Akkuş, Darıca Hayat Tıp Merkezi Kurucusu Tuncer Saltaş ve eşi Fevziye Saltaş katıldı. GENÇLER VE BÜYÜKLER İLK KEZ BİR ARAYA GELDİ 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında gerçekleştirilen programda, projede yer alan Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi öğrencileri ile Darıca’da yaşayan ve proje çalışmalarına aktif olarak katılacak ileri yaştaki bireyler ilk kez bir araya geldi. Etkinlikte gençler ve büyükler tanışarak sohbet etme fırsatı bulurken, proje kapsamında yapılacak çalışmaların da ilk adımı atıldı. İmzalanan protokolle birlikte “Deneyim ve Enerji Projesi”nin 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı boyunca devam edecek çalışmaları resmen başladı. NESİLLER ARASI DAYANIŞMA HEDEFLENİYOR Darıca Yaşlılar Derneği Başkanı Aytül Kanburoğlu, proje ile nesiller arası anlayış, empati, iletişim ve dayanışmanın geliştirilmesini amaçladıklarını belirtti. Proje kapsamında gençlerle ileri yaştaki bireylerin düzenli ve nitelikli etkinliklerde bir araya getirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması, kültürel değerlerin aktarılması ve güncel yaşam becerilerinin karşılıklı paylaşılması hedefleniyor. Çalışmayla aynı zamanda ileri yaştaki bireylerin sosyal yaşama daha aktif katılmalarına destek olunması, sosyal izolasyon riskinin azaltılması ve gençlerin yaşlılık ile yaşlı bireylere yönelik olumlu bir bakış açısı geliştirmesine katkı sunulması amaçlanıyor. GENÇLERİN ENERJİSİ İLE BÜYÜKLERİN DENEYİMİ BULUŞACAK Kanburoğlu, projenin gençlerin enerjisi ile büyüklerin deneyimini buluşturacağını belirterek, bu sürecin karşılıklı öğrenmeye, yeni dostluklara ve nesiller arasında güçlü bağların kurulmasına vesile olmasını temenni etti. Etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayarak tesislerini kullanıma açan Kaptan Medya Event House Sahibi Murat Kaptan’a ve programın müziklerinin teminindeki katkılarından dolayı Tuncer Saltaş’a teşekkür edildi. Projenin mesajı ise “Deneyim paylaştıkça değerlenir, enerji buluştukça çoğalır” sözleriyle ifade edildi. HABER: KÜBRA AKAR
Darıca’da kuşakları buluşturan “Deneyim ve Enerji Projesi” başladı

Darıca Yaşlılar Derneği, gençlerle ileri yaştaki bireyleri ortak etkinliklerde buluşturacak “Deneyim ve Enerji Projesi”ni hayata geçirdi. 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı boyunca sürdürülecek projenin lansman etkinliği ile protokol imza programı geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez ve eşi Sülün Dönmez, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Selma Gülenç, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Asef İşbiter, Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi adına Müdür Yardımcısı Seyit Ali Akkuş, Darıca Hayat Tıp Merkezi Kurucusu Tuncer Saltaş ve eşi Fevziye Saltaş katıldı.

GENÇLER VE BÜYÜKLER İLK KEZ BİR ARAYA GELDİ

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında gerçekleştirilen programda, projede yer alan Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi öğrencileri ile Darıca’da yaşayan ve proje çalışmalarına aktif olarak katılacak ileri yaştaki bireyler ilk kez bir araya geldi. Etkinlikte gençler ve büyükler tanışarak sohbet etme fırsatı bulurken, proje kapsamında yapılacak çalışmaların da ilk adımı atıldı. İmzalanan protokolle birlikte “Deneyim ve Enerji Projesi”nin 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı boyunca devam edecek çalışmaları resmen başladı.

NESİLLER ARASI DAYANIŞMA HEDEFLENİYOR

Darıca Yaşlılar Derneği Başkanı Aytül Kanburoğlu, proje ile nesiller arası anlayış, empati, iletişim ve dayanışmanın geliştirilmesini amaçladıklarını belirtti. Proje kapsamında gençlerle ileri yaştaki bireylerin düzenli ve nitelikli etkinliklerde bir araya getirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması, kültürel değerlerin aktarılması ve güncel yaşam becerilerinin karşılıklı paylaşılması hedefleniyor. Çalışmayla aynı zamanda ileri yaştaki bireylerin sosyal yaşama daha aktif katılmalarına destek olunması, sosyal izolasyon riskinin azaltılması ve gençlerin yaşlılık ile yaşlı bireylere yönelik olumlu bir bakış açısı geliştirmesine katkı sunulması amaçlanıyor.

GENÇLERİN ENERJİSİ İLE BÜYÜKLERİN DENEYİMİ BULUŞACAK

Kanburoğlu, projenin gençlerin enerjisi ile büyüklerin deneyimini buluşturacağını belirterek, bu sürecin karşılıklı öğrenmeye, yeni dostluklara ve nesiller arasında güçlü bağların kurulmasına vesile olmasını temenni etti. Etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayarak tesislerini kullanıma açan Kaptan Medya Event House Sahibi Murat Kaptan’a ve programın müziklerinin teminindeki katkılarından dolayı Tuncer Saltaş’a teşekkür edildi. Projenin mesajı ise “Deneyim paylaştıkça değerlenir, enerji buluştukça çoğalır” sözleriyle ifade edildi.

HABER: KÜBRA AKAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.