Farabi Hastanesi çevresindeki soruna refüjlü çözüm

Darıca 13.09.2026 - 11:15, Güncelleme: 13.09.2026 - 11:34
 

Farabi Hastanesi çevresindeki soruna refüjlü çözüm

Farabi Hastanesi çevresindeki soruna refüjlü çözüm
Darıca Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesi Elem Sokak’ta araç içerisinde alkol tüketilmesi ve çevreye atık bırakılmasının önüne geçmek amacıyla refüj çalışması başlattı. Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin alt bölümünde gerçekleştirilen düzenlemeyle bölgenin daha temiz, düzenli ve güvenli hâle getirilmesi hedefleniyor. Darıca Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler ve ekiplerin sahadaki denetimleri doğrultusunda Elem Sokak’ta yeni bir çalışma başlattı. Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin altında kalan bölümde yürütülen çalışmayla yol ve çevresinin kullanımının yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor. Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri tarafından belediyeye iletilen talepler üzerine bölgede inceleme gerçekleştirildi. Belediye ekiplerinin yaptığı denetimlerde, bazı kişilerin araçlarını bölgeye park ederek alkol tükettiği ve sonrasında çevreye çeşitli atıklar bıraktığı tespit edildi. Söz konusu durumun hem çevre temizliğini hem de bölge sakinlerinin güvenlik algısını olumsuz etkilediği değerlendirilerek fiziksel düzenleme yapılmasına karar verildi. REFÜJ ÇALIŞMASI BAŞLATILDI Elem Sokak’taki düzensiz araç parkının ve alanın amacı dışında kullanılmasının önüne geçmek amacıyla refüj uygulamasına başlandı. Çalışmayla yol üzerindeki kullanım alanlarının daha belirgin hâle getirilmesi ve bölgenin daha düzenli bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor. Düzenlemenin tamamlanmasının ardından çevreye atık bırakılmasının ve vatandaşları rahatsız eden görüntülerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Çalışmanın gerçekleştirildiği alanın Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yakın olması nedeniyle bölgedeki temizlik ve güvenliğin ayrı bir önem taşıdığı belirtildi. Hastalar, hasta yakınları ve mahalle sakinlerinin kullandığı güzergâhın daha güvenli ve düzenli hâle getirilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi. BIYIK: “ALANI DAHA GÜVENLİ HÂLE GETİRECEĞİZ” Çalışmalara ilişkin açıklama yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Fevzi Çakmak Mahallemiz Elem Sokak’ta, vatandaşlarımızdan gelen talepler ve ekiplerimizin yaptığı denetimler doğrultusunda, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi altında kalan bölümde refüj çalışması başlattık” dedi. Düzenlemenin amacını açıklayan Bıyık, “Bu bölgede araçlarını park ederek alkol tüketilmesi ve sonrasında çevreye atık bırakılması gibi hem çevreyi hem de bölgenin güvenliğini olumsuz etkileyen durumların önüne geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Bıyık, refüj çalışmasıyla alanın daha temiz, düzenli ve güvenli bir yapıya kavuşturulacağını belirtti. HABER: KÜBRA AKAR
Farabi Hastanesi çevresindeki soruna refüjlü çözüm

Darıca Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesi Elem Sokak’ta araç içerisinde alkol tüketilmesi ve çevreye atık bırakılmasının önüne geçmek amacıyla refüj çalışması başlattı. Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin alt bölümünde gerçekleştirilen düzenlemeyle bölgenin daha temiz, düzenli ve güvenli hâle getirilmesi hedefleniyor.

Darıca Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler ve ekiplerin sahadaki denetimleri doğrultusunda Elem Sokak’ta yeni bir çalışma başlattı. Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin altında kalan bölümde yürütülen çalışmayla yol ve çevresinin kullanımının yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor. Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri tarafından belediyeye iletilen talepler üzerine bölgede inceleme gerçekleştirildi. Belediye ekiplerinin yaptığı denetimlerde, bazı kişilerin araçlarını bölgeye park ederek alkol tükettiği ve sonrasında çevreye çeşitli atıklar bıraktığı tespit edildi. Söz konusu durumun hem çevre temizliğini hem de bölge sakinlerinin güvenlik algısını olumsuz etkilediği değerlendirilerek fiziksel düzenleme yapılmasına karar verildi.

REFÜJ ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Elem Sokak’taki düzensiz araç parkının ve alanın amacı dışında kullanılmasının önüne geçmek amacıyla refüj uygulamasına başlandı. Çalışmayla yol üzerindeki kullanım alanlarının daha belirgin hâle getirilmesi ve bölgenin daha düzenli bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor. Düzenlemenin tamamlanmasının ardından çevreye atık bırakılmasının ve vatandaşları rahatsız eden görüntülerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Çalışmanın gerçekleştirildiği alanın Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yakın olması nedeniyle bölgedeki temizlik ve güvenliğin ayrı bir önem taşıdığı belirtildi. Hastalar, hasta yakınları ve mahalle sakinlerinin kullandığı güzergâhın daha güvenli ve düzenli hâle getirilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.

BIYIK: “ALANI DAHA GÜVENLİ HÂLE GETİRECEĞİZ”

Çalışmalara ilişkin açıklama yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Fevzi Çakmak Mahallemiz Elem Sokak’ta, vatandaşlarımızdan gelen talepler ve ekiplerimizin yaptığı denetimler doğrultusunda, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi altında kalan bölümde refüj çalışması başlattık” dedi. Düzenlemenin amacını açıklayan Bıyık, “Bu bölgede araçlarını park ederek alkol tüketilmesi ve sonrasında çevreye atık bırakılması gibi hem çevreyi hem de bölgenin güvenliğini olumsuz etkileyen durumların önüne geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Bıyık, refüj çalışmasıyla alanın daha temiz, düzenli ve güvenli bir yapıya kavuşturulacağını belirtti.

HABER: KÜBRA AKAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.