Gebze iş dünyası Mısır pazarında

GEBZE 04.02.2026 - 09:15, Güncelleme: 04.02.2026 - 10:15
 

Gebze iş dünyası Mısır pazarında

BAŞKAN ASLANTAŞ’TAN KRİTİK TEMASLAR
Türkiye ile Mısır arasındaki ekonomik ilişkilerde yeni bir dönemin kapıları aralanırken, Gebze iş dünyası bu süreçte aktif rol alıyor. Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyetle birlikte Mısır’ın başkenti Kahire’ye çıkarma yaptı. Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’nda, iki ülke arasındaki iktisadi bağların güçlendirilmesi hedeflendi. YENİ RO-RO HATLARI GÜNDEMDE İstişare toplantılarında iş dünyasını en çok heyecanlandıran konu lojistik hatların genişletilmesi oldu. Görüşmelerde özellikle Mersin–İskenderiye ve İskenderun–Dimyat Ro-Ro seferlerinin yeniden canlandırılması ve kapasitesinin artırılması öncelikli gündem maddesi olarak ele alındı. Lojistiğin yanı sıra sanayi, tarım, balıkçılık, turizm ve inşaat gibi stratejik sektörlerde iş birliğini öngören çok sayıda anlaşmaya imza atıldı. Bu hamlelerin, Gebze bölgesindeki ihracatçıların Kuzey Afrika pazarındaki rekabet gücünü artırması bekleniyor. GEBZELİ ÜYELER İÇİN KÜRESEL İŞ BİRLİĞİ Başkan Abdurrahman Aslantaş, forum kapsamında yaptığı ikili temaslarda Gebze bölgesinin sanayi potansiyelini Mısırlı yatırımcılara anlattı. Üyelerinin uluslararası iş birliklerini geliştirmek için yoğun bir görüşme trafiği yürüten Aslantaş, bu tür organizasyonların sürdürülebilir bir ekonomik zemin oluşturduğunu vurguladı. Toplantıların ardından değerlendirmede bulunan Aslantaş, iş dünyasına yeni pazar alanları sunacak olan bu girişimlerin, bölge ekonomisinin küresel rekabet gücüne uzun vadeli katkı sağlayacağını ifade etti. HABER: KÜBRA AKAR
BAŞKAN ASLANTAŞ’TAN KRİTİK TEMASLAR

Türkiye ile Mısır arasındaki ekonomik ilişkilerde yeni bir dönemin kapıları aralanırken, Gebze iş dünyası bu süreçte aktif rol alıyor. Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyetle birlikte Mısır’ın başkenti Kahire’ye çıkarma yaptı. Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye– Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’nda, iki ülke arasındaki iktisadi bağların güçlendirilmesi hedeflendi.

YENİ RO-RO HATLARI GÜNDEMDE

İstişare toplantılarında iş dünyasını en çok heyecanlandıran konu lojistik hatların genişletilmesi oldu. Görüşmelerde özellikle Mersin–İskenderiye ve İskenderun–Dimyat Ro-Ro seferlerinin yeniden canlandırılması ve kapasitesinin artırılması öncelikli gündem maddesi olarak ele alındı. Lojistiğin yanı sıra sanayi, tarım, balıkçılık, turizm ve inşaat gibi stratejik sektörlerde iş birliğini öngören çok sayıda anlaşmaya imza atıldı. Bu hamlelerin, Gebze bölgesindeki ihracatçıların Kuzey Afrika pazarındaki rekabet gücünü artırması bekleniyor.

GEBZELİ ÜYELER İÇİN KÜRESEL İŞ BİRLİĞİ

Başkan Abdurrahman Aslantaş, forum kapsamında yaptığı ikili temaslarda Gebze bölgesinin sanayi potansiyelini Mısırlı yatırımcılara anlattı. Üyelerinin uluslararası iş birliklerini geliştirmek için yoğun bir görüşme trafiği yürüten Aslantaş, bu tür organizasyonların sürdürülebilir bir ekonomik zemin oluşturduğunu vurguladı. Toplantıların ardından değerlendirmede bulunan Aslantaş, iş dünyasına yeni pazar alanları sunacak olan bu girişimlerin, bölge ekonomisinin küresel rekabet gücüne uzun vadeli katkı sağlayacağını ifade etti.

HABER: KÜBRA AKAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.