Gebze’de geliştirilen ETMTS-3C cihazı EGM envanterine girdi

GEBZE 13.12.2024 - 15:00, Güncelleme: 13.12.2024 - 15:26
 

Gebze’de geliştirilen ETMTS-3C cihazı EGM envanterine girdi

Gebze’de geliştirilen ETMTS-3C cihazı EGM envanterine girdi
TÜBİTAK BİLGEM’in öz kaynaklarıyla geliştirilen ETMTS-3C, gerçekleştirilen testleri başarıyla geçerek EGM envanterine resmen alındı. TÜBİTAK BİLGEM ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) arasında imzalanan sözleşme kapsamında Elde Taşınabilir Mayın Tespit Sistemi-3C (ETMTS-3C) cihazının, TÜBİTAK BİLGEM Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Karşı Tedbirleri Test ve Araştırma Merkezi (MEKTAM) tesislerinde yapılan muayene kabul testleri başarıyla tamamlandı. EGM Kriminal Daire Başkanlığı’ndan gelen yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen sistem performans ve çevresel dayanıklılık testlerinden de başarıyla geçen ETMTS-3C cihazı EGM envanterine resmen alındı. GÜVENLİK GÜÇLERİNİN OPERASYONEL YETENEKLERİNİ ARTIRACAK TÜBİTAK BİLGEM’in öz kaynaklarıyla geliştirilen ETMTS-3C, yeni nesil EMI (Elektromanyetik İndüksiyon) ve GPR (Yere Nüfuz Eden Radar) teknolojilerini bir arada kullanarak, toprak altının kesit görüntüsünü sağlıyor ve aynı anda anti-personel (AP)/anti-tank (AT) mayınları, plastik el yapımı patlayıcılar (EYP) ve kabloları tespit edebiliyor. Bu özellikleriyle ETMTS-3C, alanında öncü bir teknoloji sunarak güvenlik güçlerinin operasyonel yeteneklerini artıracak. MAYIN VE EYP TESPİT SİSTEMLERİNDE TÜBİTAK BİLGEM İMZASI TÜBİTAK BİLGEM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “TÜBİTAK BİLGEM, 1997 yılından bu yana mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) tespit sistemleri alanında özgün ve yenilikçi ürünler geliştirmektedir. Bu kapsamda, EMI ve GPR teknolojilerini kullanarak geliştirilen elde taşınabilir ve araca monte edilebilir sistemler, hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. TÜBİTAK BİLGEM, geliştirdiği bu sistemler ile mayın tespit alanında dünya çapında öncü bir konuma sahip. Şu ana kadar sahaya kazandırılan sistemler: ALPER – Elde Taşınabilir Mayın Tespit Sistemi-3 (2018) OZAN – Katlanabilir Mayın Dedektörü (2019) ROTA – Robota Entegre Çok Kanallı Mayın Tespit Sistemi (2021) ÖNCÜ – Araca Monte Mayın Tespit Sistemi (2022) KOZAN – ETMTS-3C Çok Fonksiyonlu Mayın Tespit Sistemi (2024) TÜBİTAK BİLGEM’in geliştirdiği bu sistemler, sahadaki güvenlik ve kolluk güçlerimize operasyonel üstünlük kazandırmakta ve mayın/EYP tehditlerine karşı etkin bir çözüm sunmaktadır.” HABER: KÜBRA AKAR
Gebze’de geliştirilen ETMTS-3C cihazı EGM envanterine girdi

TÜBİTAK BİLGEM’in öz kaynaklarıyla geliştirilen ETMTS-3C, gerçekleştirilen testleri başarıyla geçerek EGM envanterine resmen alındı.

TÜBİTAK BİLGEM ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) arasında imzalanan sözleşme kapsamında Elde Taşınabilir Mayın Tespit Sistemi-3C (ETMTS-3C) cihazının, TÜBİTAK BİLGEM Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Karşı Tedbirleri Test ve Araştırma Merkezi (MEKTAM) tesislerinde yapılan muayene kabul testleri başarıyla tamamlandı. EGM Kriminal Daire Başkanlığı’ndan gelen yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen sistem performans ve çevresel dayanıklılık testlerinden de başarıyla geçen ETMTS-3C cihazı EGM envanterine resmen alındı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİN OPERASYONEL YETENEKLERİNİ ARTIRACAK

TÜBİTAK BİLGEM’in öz kaynaklarıyla geliştirilen ETMTS-3C, yeni nesil EMI (Elektromanyetik İndüksiyon) ve GPR (Yere Nüfuz Eden Radar) teknolojilerini bir arada kullanarak, toprak altının kesit görüntüsünü sağlıyor ve aynı anda anti-personel (AP)/anti-tank (AT) mayınları, plastik el yapımı patlayıcılar (EYP) ve kabloları tespit edebiliyor. Bu özellikleriyle ETMTS-3C, alanında öncü bir teknoloji sunarak güvenlik güçlerinin operasyonel yeteneklerini artıracak.

MAYIN VE EYP TESPİT SİSTEMLERİNDE TÜBİTAK BİLGEM İMZASI

TÜBİTAK BİLGEM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “TÜBİTAK BİLGEM, 1997 yılından bu yana mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) tespit sistemleri alanında özgün ve yenilikçi ürünler geliştirmektedir. Bu kapsamda, EMI ve GPR teknolojilerini kullanarak geliştirilen elde taşınabilir ve araca monte edilebilir sistemler, hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. TÜBİTAK BİLGEM, geliştirdiği bu sistemler ile mayın tespit alanında dünya çapında öncü bir konuma sahip.

Şu ana kadar sahaya kazandırılan sistemler:

ALPER – Elde Taşınabilir Mayın Tespit Sistemi-3 (2018)

OZAN – Katlanabilir Mayın Dedektörü (2019)

ROTA – Robota Entegre Çok Kanallı Mayın Tespit Sistemi (2021)

ÖNCÜ – Araca Monte Mayın Tespit Sistemi (2022)

KOZAN – ETMTS-3C Çok Fonksiyonlu Mayın Tespit Sistemi (2024)

TÜBİTAK BİLGEM’in geliştirdiği bu sistemler, sahadaki güvenlik ve kolluk güçlerimize operasyonel üstünlük kazandırmakta ve mayın/EYP tehditlerine karşı etkin bir çözüm sunmaktadır.”

HABER: KÜBRA AKAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.