GTÜ araştırmacısı TASE-VI Arktik Bilimsel Seferinde
GTÜ araştırmacısı TASE-VI Arktik Bilimsel Seferinde
GTÜ araştırmacısı TASE-VI Arktik Bilimsel Seferinde
Gebze Teknik Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve TÜBİTAK KARE yürütücülüğünde düzenlenen 6. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi’ne (TASE-VI) katılım sağlıyor.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve TÜBİTAK Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) yürütücülüğünde düzenlenen 6. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi (TASE-VI) kapsamındaki bilimsel çalışmalara Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) de katılım sağladı. GTÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Emre Bozdoğan, Svalbard Adası açıklarında ve yaklaşık 82° Kuzey Enlemlerinde gerçekleştirilen saha çalışmalarında yer alarak projeye yönelik teknik ölçümleri yürütecek. Sefer sırasında, yürütücülüğünü GTÜ Harita Mühendisliği Anabilim Dalı Doktoralı, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Bezcioğlu’nun üstlendiği 125G044 numaralı TÜBİTAK KUTUP 1001 projesine ait veriler toplanıyor.

KURUMLAR ARASI BİLİMSEL ORTAKLIK
“Arktik Kutup Bölgesi Koşullarında Düşük Maliyetli GNSS Gözlemlerine Dayalı RT-PPP ve PPP-RTK Tekniklerinin Performans Analizi ve Kesintisiz Gerçek Zamanlı Konum Belirleme İçin Kin-VA Tabanlı Hibrit Model ve Yazılım Geliştirilmesi” başlıklı bu proje kapsamında, bölgenin zorlu çevre koşullarında düşük maliyetli GNSS alıcılarının performansları analiz edilerek, geliştirilen modelin doğruluğu sahada test edilecek. Farklı akademik kurumların iş birliğiyle yürütülen bu bilimsel çalışmada, GTÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cemal Özer Yiğit ve Arş. Gör. Emre Bozdoğan araştırmacı olarak görev yapıyor. Proje ekibinde ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Prof. Dr. Serdar Erol ve Arş. Gör. Bilal Mutlu ile Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Berkay Bahadur yer alıyor.
HABER: YAĞMUR SIR DURUR

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.