HSBC yatırımcıları, güvenli liman konusunda uyarı!

EKONOMİ 19.10.2026 - 09:45, Güncelleme: 19.10.2026 - 11:18
 

HSBC yatırımcıları, güvenli liman konusunda uyarı!

HSBC yatırımcıları, güvenli liman konusunda uyarı!
HSBC Asset Management, altının son dönemde hisse senetlerindeki düşüşlere karşı yeterli koruma sağlayamadığını belirtti. Haftalık piyasa raporunda, belirsizliklerin faizleri uzun süre yüksek tutabileceği değerlendirilirken farklı piyasa ve varlıklarla portföy çeşitlendirmesinin önemi vurgulandı. HSBC Asset Management, haftalık piyasa raporunda altının son dönemde hisse senetlerindeki düşüşlere karşı yeterli koruma sağlayamadığına dikkat çekti. Kurum, uluslararası piyasalar, emtialar, reel varlıklar ve hedge fonlarıyla portföy çeşitlendirmesinin önemini vurguladı. Yılın başlarında ons başına 5 bin doların üzerine çıkan altına yönelik talebin jeopolitik ayrışma ve merkez bankalarının rezervlerini çeşitlendirme eğilimiyle desteklendiği belirtildi. Ancak bu talebe rağmen altının yakın dönemde hisselerdeki kayıplara karşı koruma işlevinin yetersiz kaldığı kaydedildi. YÜKSEK FAİZLER HİSSE DEĞERLEMELERİNİ BASKILAYABİLİR HSBC, küresel ekonomideki belirsizliklerin faizleri uzun süre yüksek tutabileceğini bildirdi. Rapora göre yüksek faiz ortamı, nakit ve sabit getirili varlıkların getiri potansiyelini artırırken hisse senedi değerlemeleri üzerinde baskı oluşturabilir. G7 ülkelerinin tahvillerinin yüksek getiri sunduğuna işaret eden kurum, olası bir resesyonun bu tahvillerin fiyatlarını yükseltebileceğini değerlendirdi. Fed'in ileriye dönük yönlendirmesinden uzaklaşmasının da piyasalardaki oynaklığı ve risk primlerini artırabileceği belirtildi. GELİŞMEKTE OLAN PİYASALARDA YARI İLETKEN ETKİSİ Raporda, değerlemeler ve risk primlerinin uluslararası ve gelişmekte olan piyasalara yönelimi desteklediği ifade edildi. Gelişmekte olan piyasa hisselerindeki yükselişin özellikle Güney Kore ve Tayvan'daki yarı iletken şirketlerinde yoğunlaştığına dikkat çekildi. Sınır piyasalarının da yatırım seçenekleri arasında değerlendirilmesi önerildi. Enflasyonun kalıcı hale gelmesi ile dezenflasyon ihtimalinin aynı anda varlığını koruduğunu belirten HSBC, portföy çeşitlendirmesinde emtialar, reel varlıklar ve hedge fonlarının alternatif oluşturabileceğini kaydetti. *BU HABERDE YER ALAN İFADELER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
HSBC yatırımcıları, güvenli liman konusunda uyarı!

HSBC Asset Management, altının son dönemde hisse senetlerindeki düşüşlere karşı yeterli koruma sağlayamadığını belirtti. Haftalık piyasa raporunda, belirsizliklerin faizleri uzun süre yüksek tutabileceği değerlendirilirken farklı piyasa ve varlıklarla portföy çeşitlendirmesinin önemi vurgulandı. HSBC Asset Management, haftalık piyasa raporunda altının son dönemde hisse senetlerindeki düşüşlere karşı yeterli koruma sağlayamadığına dikkat çekti. Kurum, uluslararası piyasalar, emtialar, reel varlıklar ve hedge fonlarıyla portföy çeşitlendirmesinin önemini vurguladı. Yılın başlarında ons başına 5 bin doların üzerine çıkan altına yönelik talebin jeopolitik ayrışma ve merkez bankalarının rezervlerini çeşitlendirme eğilimiyle desteklendiği belirtildi. Ancak bu talebe rağmen altının yakın dönemde hisselerdeki kayıplara karşı koruma işlevinin yetersiz kaldığı kaydedildi.

YÜKSEK FAİZLER HİSSE DEĞERLEMELERİNİ BASKILAYABİLİR

HSBC, küresel ekonomideki belirsizliklerin faizleri uzun süre yüksek tutabileceğini bildirdi. Rapora göre yüksek faiz ortamı, nakit ve sabit getirili varlıkların getiri potansiyelini artırırken hisse senedi değerlemeleri üzerinde baskı oluşturabilir. G7 ülkelerinin tahvillerinin yüksek getiri sunduğuna işaret eden kurum, olası bir resesyonun bu tahvillerin fiyatlarını yükseltebileceğini değerlendirdi. Fed'in ileriye dönük yönlendirmesinden uzaklaşmasının da piyasalardaki oynaklığı ve risk primlerini artırabileceği belirtildi.

GELİŞMEKTE OLAN PİYASALARDA YARI İLETKEN ETKİSİ

Raporda, değerlemeler ve risk primlerinin uluslararası ve gelişmekte olan piyasalara yönelimi desteklediği ifade edildi. Gelişmekte olan piyasa hisselerindeki yükselişin özellikle Güney Kore ve Tayvan'daki yarı iletken şirketlerinde yoğunlaştığına dikkat çekildi. Sınır piyasalarının da yatırım seçenekleri arasında değerlendirilmesi önerildi. Enflasyonun kalıcı hale gelmesi ile dezenflasyon ihtimalinin aynı anda varlığını koruduğunu belirten HSBC, portföy çeşitlendirmesinde emtialar, reel varlıklar ve hedge fonlarının alternatif oluşturabileceğini kaydetti.

*BU HABERDE YER ALAN İFADELER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.