Kocaeli’de intiharı önleme seferberliği

KOCAELİ 02.04.2026 - 11:15, Güncelleme: 02.04.2026 - 11:15
 

Kocaeli’de intiharı önleme seferberliği

RİSK HARİTASI VE EYLEM PLANI MASAYA YATIRILDI:
Kocaeli’de toplumsal ruh sağlığını korumak ve intihar vakalarının önüne geçmek amacıyla düzenlenen “İntiharı Önleme İl Kurulu Toplantısı”, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Kocaeli’nin 10 yıllık intihar istatistikleri ve hazırlanan “İntihar Risk Haritası” üzerinden kurumlar arası iş birliği stratejileri değerlendirildi. Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda düzenlenen kritik toplantıya, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve kurul üyesi kurumların temsilcileri katıldı. Toplantının ana gündemini, 2024-2028 yıllarını kapsayan “İntiharı Önleme Yerel Eylem Planı” çerçevesinde son bir yılda katedilen mesafe ve gelecek dönemde atılacak adımlar oluşturdu. GENÇLERİN RUH SAĞLIĞINA ÖZEL TAKİP Toplantıda, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2016-2025 yılları arasında tespit edilen intihar vakalarına ilişkin veriler ile TÜİK istatistikleri detaylıca incelendi. Bu veriler ışığında oluşturulan “Kocaeli İli İntihar Risk Haritası”, katılımcılara sunularak riskli bölgeler ve demografik gruplar üzerine analizler yapıldı. Uzmanlar, veriye dayalı müdahale yöntemlerinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Kocaeli’deki üniversite öğrencileri ve yurtlarda kalan gençlerin ruh sağlığını korumak adına yürütülen çalışmalar toplantının önemli bir başlığı oldu. “Gençliğin Ruh Sağlığı Programı” kapsamında hazırlanan “KYK Yurtlarında İntihar Riskini Önlemeye Yönelik Psikososyal Destek Yol Haritası” hakkında kurul üyelerine bilgi verildi. Ayrıca İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen farkındalık konferanslarının sonuçları paylaşıldı. KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLECEK İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, intiharın önlenmesinde sadece sağlık kuruluşlarının değil, tüm kurumların eş güdümlü çalışması gerektiğini belirtti. 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü etkinliklerinden krize müdahale eğitimlerine kadar geniş bir yelpazede yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği toplantı, yeni çözüm önerilerinin not edilmesiyle sona erdi. Kurul, önleyici hizmetlerin yaygınlaştırılması ve toplumsal farkındalığın artırılması noktasında kararlılık mesajı verdi. HABER: YAĞMUR SIR DURUR
RİSK HARİTASI VE EYLEM PLANI MASAYA YATIRILDI:

Kocaeli’de toplumsal ruh sağlığını korumak ve intihar vakalarının önüne geçmek amacıyla düzenlenen “İntiharı Önleme İl Kurulu Toplantısı”, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Kocaeli’nin 10 yıllık intihar istatistikleri ve hazırlanan “İntihar Risk Haritası” üzerinden kurumlar arası iş birliği stratejileri değerlendirildi. Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda düzenlenen kritik toplantıya, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve kurul üyesi kurumların temsilcileri katıldı. Toplantının ana gündemini, 2024-2028 yıllarını kapsayan “İntiharı Önleme Yerel Eylem Planı” çerçevesinde son bir yılda katedilen mesafe ve gelecek dönemde atılacak adımlar oluşturdu.

GENÇLERİN RUH SAĞLIĞINA ÖZEL TAKİP

Toplantıda, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2016-2025 yılları arasında tespit edilen intihar vakalarına ilişkin veriler ile TÜİK istatistikleri detaylıca incelendi. Bu veriler ışığında oluşturulan “Kocaeli İli İntihar Risk Haritası”, katılımcılara sunularak riskli bölgeler ve demografik gruplar üzerine analizler yapıldı. Uzmanlar, veriye dayalı müdahale yöntemlerinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Kocaeli’deki üniversite öğrencileri ve yurtlarda kalan gençlerin ruh sağlığını korumak adına yürütülen çalışmalar toplantının önemli bir başlığı oldu. “Gençliğin Ruh Sağlığı Programı” kapsamında hazırlanan “KYK Yurtlarında İntihar Riskini Önlemeye Yönelik Psikososyal Destek Yol Haritası” hakkında kurul üyelerine bilgi verildi. Ayrıca İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen farkındalık konferanslarının sonuçları paylaşıldı.

KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLECEK

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, intiharın önlenmesinde sadece sağlık kuruluşlarının değil, tüm kurumların eş güdümlü çalışması gerektiğini belirtti. 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü etkinliklerinden krize müdahale eğitimlerine kadar geniş bir yelpazede yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği toplantı, yeni çözüm önerilerinin not edilmesiyle sona erdi. Kurul, önleyici hizmetlerin yaygınlaştırılması ve toplumsal farkındalığın artırılması noktasında kararlılık mesajı verdi.

HABER: YAĞMUR SIR DURUR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.