“Pazarda fiyatlar el yakıyor, vatandaş temel gıdaya ulaşamıyor”
“Pazarda fiyatlar el yakıyor, vatandaş temel gıdaya ulaşamıyor”
SAADET PARTİSİ GEBZE İLÇE BAŞKANI ERKAN VURAL;
Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Erkan Vural, pazar tezgâhlarındaki artan fiyatlara dikkat çekerek, vatandaşların temel gıdaya ulaşmakta her geçen gün daha fazla zorlandığını söyledi.
Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Erkan Vural, pazar yerlerinde yaptığı incelemelerin ardından artan gıda fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sebze ve meyve başta olmak üzere temel gıda ürünlerine gelen zamların, vatandaşın alım gücünü ciddi şekilde düşürdüğünü belirten Vural, pazara çıkan yurttaşların alışveriş alışkanlıklarının değiştiğini ifade etti. Eskiden pazar arabalarıyla alışveriş yapan vatandaşların bugün yalnızca birkaç poşetle evlerine döndüğünü vurgulayan Vural, artan fiyatlar nedeniyle birçok kişinin ihtiyaç duyduğu ürünleri alamadığını söyledi. Vatandaşların çoğunun artık yalnızca en temel gıdalarla yetinmek zorunda kaldığını belirten Vural, bu tablonun ekonomik sıkıntının açık bir göstergesi olduğunu dile getirdi.
ESNAF DA ŞİKÂYETÇİ
Pazarcı esnafının da durumdan memnun olmadığını aktaran Erkan Vural, satışların ciddi oranda düştüğünü, hem üreticinin hem de tüketicinin artan maliyetler altında ezildiğini söyledi. Girdi maliyetlerindeki yükselişin fiyatlara doğrudan yansıdığını ifade eden Vural, bu sürecin herkes için sürdürülemez hale geldiğini kaydetti. Vatandaşların temel gıdaya erişimin her geçen gün daha da zorlaştığını dile getiren Vural, yetkililere çağrıda bulunarak kalıcı ve gerçekçi çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı. Ekonomik yükün dar gelirli vatandaşların omuzlarına bırakılmaması gerektiğini belirten Vural, halkın alım gücünü artıracak adımların bir an önce atılmasını istedi.


Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.