Selman Yıldırım göreve başladı, örgüt için takvim verdi
Selman Yıldırım göreve başladı, örgüt için takvim verdi
CHP KOCAELİ’DE YENİ DÖNEM BAŞLADI!
CHP Kocaeli İl Örgütü’nde Erdem Arcan’ın istifasıyla boşalan İl Başkanlığı koltuğuna Selman Yıldırım atandı. CHP Genel Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) kararıyla göreve getirilen Yıldırım, bugün CHP Kocaeli İl Binası’nda basın mensuplarının karşısına çıktı. Yıldırım’a açıklamasında CHP Darıca İlçe Başkanı Barış Kotan, Körfez İlçe Başkanı Tolga Papakçı ve partililer eşlik etti. Siyasi geçmişine değinen Selman Yıldırım, yaklaşık 30 yıl önce İbrahim Turgut’un tavsiyesiyle merkez ilçe gençlik kolları başkanlığı görevine getirildiğini hatırlattı. CHP Kocaeli İl Başkanlığı görevine başlarken de aynı heyecanı yaşadığını söyleyen Yıldırım, “Demek ki doğru yerdeyim. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeyim. Kendime ait olan yerdeyim. Mücadeleden kaçmamak gerekiyor. CHP’yi tekrar güçlü kılmanın yollarını arayacağız” dedi. Göreve geliş sürecine ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulunan Yıldırım, yaklaşık bir buçuk ay önce kendisiyle iletişime geçildiğini söyledi. O dönemde mevcut il başkanı ve yönetimin görevde olması nedeniyle konuyu görüşmenin doğru olmayacağını belirterek teklifi değerlendirmediğini ifade eden Yıldırım, istifaların ardından yeni bir durumun ortaya çıktığını ve kendisiyle yeniden temasa geçilerek göreve getirildiğini anlattı.

YENİ PARTİ’YE GEÇEN İSİMLERE MESAJ
CHP’den ayrılarak Yeni Parti’ye geçen eski yol arkadaşları hakkında da konuşan Yıldırım, ayrılık kararlarına saygı duyduğunu ancak sonrasında kullanılan siyasi üsluba tepki gösterdi. Yıldırım, “Arkadaşlarımızın Yeni Parti’ye geçmelerini saygıyla karşılıyorum. Ama daha önce omuz omuza mücadele ettiği arkadaşlarına karşı sosyal medyadan kullandıkları hakaret dilini doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı. Polemik üzerinden siyaset yapmayacağını vurgulayan Yıldırım, iktidar partisinin yanlış ve eksik gördükleri uygulamalarını dile getireceklerini belirtti.
CHP KOCAELİ ÖRGÜTÜ YENİDEN YAPILANACAK
Yıldırım’ın açıklamalarındaki en önemli başlıklardan biri de CHP Kocaeli’deki yeni örgüt yapılanması oldu. Boşalan bir örgüt yapısının bulunduğunu belirten Yıldırım, ay sonuna kadar il örgütünü ve ilçe başkanlarını oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı. Eylül ayı sonuna kadar da olağan seçim takvimine uyum sağlayacak şekilde örgütü hazır hale getirmeyi planladıklarını ifade etti. Yıldırım, ilçe başkanlıkları için birden fazla ismin görev talebinde bulunduğunu belirterek, “Çok aceleci davranmayacağız. Ay sonuna kadar örgütümüzü tamamlamak istiyoruz” dedi.

FATMA KAPLAN HÜRRİYET VE GÖKHAN ERCAN AÇIKLAMASI
Partideki istifaların sayısına ilişkin de konuşan Yıldırım, yeni bir üye sistemine geçildiği için Kocaeli örgütünden kaç kişinin istifa ettiğine ilişkin net rakama şu aşamada ulaşamadıklarını söyledi. Yeni sistemin şifrelerinin hafta içerisinde kendilerine ulaşmasını beklediklerini belirten Yıldırım, CHP’nin resmi sitesindeki mevcut bilgilere göre Fatma Kaplan Hürriyet ve Gökhan Ercan’ın parti üyeliklerinin devam ettiğini gördüğünü ifade etti.
“BUGÜN RESMEN GÖREVE BAŞLADIM”
Selman Yıldırım, göreve resmen başladığını ve henüz kadrolara ilişkin bir tasarrufta bulunmadığını da açıkladı. Örgütlerin yeniden oluşturulması ve mevcut çalışanların durumuyla ilgili kararların kısa süre içerisinde alınacağını kaydeden Yıldırım, çalışanların haklarını koruyarak görevlerine devam etmelerini sağlamanın en büyük arzularından biri olduğunu söyledi.
HABER MERKEZİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.