TEM’in Dilovası-İzmit kesimi 25 Eylül’de trafiğe açılacak

ASAYİŞ 09.09.2026 - 15:00, Güncelleme: 09.09.2026 - 16:39
 

TEM’in Dilovası-İzmit kesimi 25 Eylül’de trafiğe açılacak

TEM’in Dilovası-İzmit kesimi 25 Eylül’de trafiğe açılacak
TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde sürdürülen kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Dilovası Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasındaki güzergâhta kesintisiz çalışma yürütüyor. Çalışmalar kapsamında yalnızca yol üstyapısı değil; köprüler, viyadükler, otokorkuluklar ve yol çizgileri de yenileniyor. Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, otoyoldaki imalatların 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüldüğü belirtildi. Kesintisiz çalışma yöntemiyle günlük üretim miktarının artırılması, ekipman ve iş gücünün daha verimli kullanılması hedefleniyor. Bu yöntemin aynı zamanda asfalt imalatlarının teknik açıdan daha kontrollü yürütülmesine ve çalışmanın daha kısa sürede tamamlanmasına katkı sağladığı ifade edildi. ÇALIŞMA TAKVİMİ SINAV VE BAYRAM TARİHLERİNE GÖRE HAZIRLANDI Onarım programı hazırlanırken Kurban Bayramı ile Liselere Geçiş Sistemi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı tarihleri de dikkate alındı. Çalışmalar, mevsim şartlarının yol yapımı ve asfalt uygulaması için daha elverişli olduğu haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayacak şekilde planlandı. Böylece yoğun trafik dönemlerinin ve önemli sınav tarihlerinin ulaşım üzerindeki etkisinin azaltılması amaçlandı. Dilovası Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasındaki üstyapı yenileme çalışmalarına eş zamanlı olarak güzergâhta bulunan köprü ve viyadüklerde de bakım yapılıyor. Köprü ve viyadüklerdeki betonarme elemanlar ile genleşme derzleri onarılırken güzergâhtaki otokorkulukların tamiratı gerçekleştiriliyor. Sürüş güvenliğini artırmak amacıyla yol çizgileri de yenileniyor. TEM Otoyolu’nun İstanbul yönü, üstyapı onarım çalışmalarının başlatılması amacıyla 12 Ağustos 2026 tarihinde trafiğe kapatıldı. Çalışmaların toplam 45 günde tamamlanması hedefleniyor. Planlamaya göre bütün imalatların 25 Eylül 2026 tarihinde bitirilmesinin ardından yol yeniden trafiğe açılacak. HABER MERKEZİ
TEM’in Dilovası-İzmit kesimi 25 Eylül’de trafiğe açılacak

TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde sürdürülen kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Dilovası Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasındaki güzergâhta kesintisiz çalışma yürütüyor. Çalışmalar kapsamında yalnızca yol üstyapısı değil; köprüler, viyadükler, otokorkuluklar ve yol çizgileri de yenileniyor. Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, otoyoldaki imalatların 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüldüğü belirtildi. Kesintisiz çalışma yöntemiyle günlük üretim miktarının artırılması, ekipman ve iş gücünün daha verimli kullanılması hedefleniyor. Bu yöntemin aynı zamanda asfalt imalatlarının teknik açıdan daha kontrollü yürütülmesine ve çalışmanın daha kısa sürede tamamlanmasına katkı sağladığı ifade edildi.

ÇALIŞMA TAKVİMİ SINAV VE BAYRAM TARİHLERİNE GÖRE HAZIRLANDI

Onarım programı hazırlanırken Kurban Bayramı ile Liselere Geçiş Sistemi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı tarihleri de dikkate alındı. Çalışmalar, mevsim şartlarının yol yapımı ve asfalt uygulaması için daha elverişli olduğu haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayacak şekilde planlandı. Böylece yoğun trafik dönemlerinin ve önemli sınav tarihlerinin ulaşım üzerindeki etkisinin azaltılması amaçlandı. Dilovası Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasındaki üstyapı yenileme çalışmalarına eş zamanlı olarak güzergâhta bulunan köprü ve viyadüklerde de bakım yapılıyor. Köprü ve viyadüklerdeki betonarme elemanlar ile genleşme derzleri onarılırken güzergâhtaki otokorkulukların tamiratı gerçekleştiriliyor. Sürüş güvenliğini artırmak amacıyla yol çizgileri de yenileniyor. TEM Otoyolu’nun İstanbul yönü, üstyapı onarım çalışmalarının başlatılması amacıyla 12 Ağustos 2026 tarihinde trafiğe kapatıldı. Çalışmaların toplam 45 günde tamamlanması hedefleniyor. Planlamaya göre bütün imalatların 25 Eylül 2026 tarihinde bitirilmesinin ardından yol yeniden trafiğe açılacak.

HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.