Vali Aktaş Gebze’de mesai yaptı
Vali Aktaş Gebze’de mesai yaptı
Vali Aktaş Gebze’de mesai yaptı
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Gebze’de yoğun bir program gerçekleştirdi. Güzeller OSB’de müteşebbis heyetiyle bir araya gelen Aktaş, ardından genç mucitlerin ödül törenine katıldı ve Gebze’deki makamında vatandaşların taleplerini dinledi.
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli’nin sanayi kalbi Gebze’de bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. Sanayi üretimi, eğitimde inovasyon ve halkla buluşma odaklı gerçekleşen programda Vali Aktaş’a kent protokolü eşlik etti. Günün ilk gündem maddesi Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi (GGOSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı oldu. Vali İlhami Aktaş başkanlığında düzenlenen toplantıda, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve GGOSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan hazır bulundu. Adem Ceylan tarafından bölgedeki mevcut çalışmalar ve üretim kapasitesi hakkında yapılan sunumun ardından, OSB’nin gelecek vizyonuna dair gündem maddeleri istişare edildi.



GENÇ MUCİTLERİN “PATENT” HEYECANI
Vali Aktaş, toplantının ardından “Bir Patent Fikrim Var” yarışmasının ödül törenine katıldı. 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası kapsamında; Özel Adem Ceylan Final Teknik Anadolu Lisesi, GGOSB ve Türkiye Patent Hareketi Platformu iş birliğiyle düzenlenen törene üniversite rektörleri ve çok sayıda kurum müdürü katıldı. Törende konuşan Vali Aktaş ve protokol üyeleri, Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığı için patent farkındalığının önemine değindi. Yarışma kapsamında; Başvuru yapılan projeler arasından en iyi ilk 10 proje ödüllendirildi. Yarışmanın birincisi Özel Adem Ceylan Final Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Vali Aktaş ve beraberindeki heyet, stantları gezerek öğrencilerin projelerini tek tek inceledi.
GEBZE MAKAMINDA VATANDAŞLARLA BULUŞMA
Vali İlhami Aktaş, Gebze programının son bölümünde ise vatandaş odaklı devlet anlayışı gereği halkı dinledi. Sosyal medya, mail, CİMER ve telefon gibi yollarla randevu talep eden vatandaşlarla Gebze’deki çalışma makamında bir araya gelen Aktaş, sorunlara doğrudan çözüm aradı. Vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını not alan Vali Aktaş, iletilen sıkıntıların çözümü için ilgili birimlere ivedilikle talimat vereceğini belirtti. Vali Aktaş’ın Gebze’deki yoğun mesaisi, patent ödülleri sonrası çekilen hatıra fotoğrafı ve vatandaş kabulleriyle tamamlandı.
HABER: KÜBRA AKAR



Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.