“Vatandaşlarımıza hiçbir şekilde radar tuzağı kurulmayacaktır”

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.03.2026 - 11:15, Güncelleme: 19.03.2026 - 11:15
 

“Vatandaşlarımıza hiçbir şekilde radar tuzağı kurulmayacaktır”

KOCAELİ VALİSİ AKTAŞ’TAN SÜRÜCÜLERE UYARI;
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Ramazan Bayramı tatili boyunca kent genelinde 6 bin personelin görev yapacağını belirterek, sürücüleri uyardı. Otoyollardaki radar noktalarının tamamen görünür olacağını vurgulayan Aktaş, "Vatandaşlarımıza hiçbir şekilde radar tuzağı kurulmayacaktır" dedi. Bayram tatili dolayısıyla vatandaşlar mesai çıkışıyla birlikte yola çıkmaya başladı. Ailesini ziyaret etmek ya da tatil beldelerine gitmek isteyenler, Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu'nu kullanıyor. Trafikte akıcı bir yoğunluk yaşanırken, güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı. Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki Çayırköy Otoyol Jandarma Karakol Komutanlığında denetimlerde bulunan Vali İlhami Aktaş'a İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Bozkurt eşlik etti. Burada açıklamalarda bulunan Aktaş, okulların ara tatile girmesiyle başlayan trafik hareketliliğinin kademeli olarak arttığını, ekiplerin vatandaşların sağ salim hedeflerine ulaşması için 24 saat esasına göre sahada olduğunu ifade etti. Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinden toplam 6 bin personelin bayram boyunca görev başında olacağını vurgulayan Vali Aktaş, asayiş ve trafik tedbirlerinin yanı sıra tarım ve ticaret il müdürlüklerinin de kendi alanlarında denetimlerini sürdüreceğini dile getirdi. "VATANDAŞLARIMIZA HİÇBİR ŞEKİLDE RADAR TUZAĞI KURULMAYACAKTIR" Sürücülere trafik kurallarına uymaları çağrısında bulunan Vali Aktaş, şunları kaydetti: "Bu süreçte vatandaşlarımıza rehberlik edilecek. Radar noktalarımız, Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de önceden görülebilir şekilde belirlenmiştir. Vatandaşlarımıza hiçbir şekilde radar tuzağı kurulmayacaktır. Ancak vatandaşlarımızdan hem kendi can güvenlikleri hem de trafikteki diğer vatandaşların güvenliği için trafik kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Özellikle hız kurallarına riayet etmeleri, seyir halinde cep telefonu kullanmamaları ve genel trafik kurallarına uymaları büyük önem taşıyor." "TRAFİK YOĞUNLUĞU KADEMELİ OLARAK ARTIYOR" Tüm vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Vali Aktaş, "Şu an için Kocaeli güzergahında aşırı bir trafik yoğunluğu bulunmuyor ancak tatilin başlamasıyla birlikte bir miktar artış bekliyoruz. Okulların tatil olmasıyla birlikte aslında geçen hafta itibarıyla bir hareketlilik başlamıştı. Bu nedenle trafik yoğunluğu kademeli olarak artıyor. Özellikle öğleden sonra Kuzey Marmara ve TEM Otoyolu'nda artış gözlemleniyor" dedi.
KOCAELİ VALİSİ AKTAŞ’TAN SÜRÜCÜLERE UYARI;

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Ramazan Bayramı tatili boyunca kent genelinde 6 bin personelin görev yapacağını belirterek, sürücüleri uyardı. Otoyollardaki radar noktalarının tamamen görünür olacağını vurgulayan Aktaş, "Vatandaşlarımıza hiçbir şekilde radar tuzağı kurulmayacaktır" dedi.

Bayram tatili dolayısıyla vatandaşlar mesai çıkışıyla birlikte yola çıkmaya başladı. Ailesini ziyaret etmek ya da tatil beldelerine gitmek isteyenler, Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu'nu kullanıyor. Trafikte akıcı bir yoğunluk yaşanırken, güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı. Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki Çayırköy Otoyol Jandarma Karakol Komutanlığında denetimlerde bulunan Vali İlhami Aktaş'a İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Bozkurt eşlik etti. Burada açıklamalarda bulunan Aktaş, okulların ara tatile girmesiyle başlayan trafik hareketliliğinin kademeli olarak arttığını, ekiplerin vatandaşların sağ salim hedeflerine ulaşması için 24 saat esasına göre sahada olduğunu ifade etti. Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinden toplam 6 bin personelin bayram boyunca görev başında olacağını vurgulayan Vali Aktaş, asayiş ve trafik tedbirlerinin yanı sıra tarım ve ticaret il müdürlüklerinin de kendi alanlarında denetimlerini sürdüreceğini dile getirdi.

"VATANDAŞLARIMIZA HİÇBİR ŞEKİLDE RADAR TUZAĞI KURULMAYACAKTIR"

Sürücülere trafik kurallarına uymaları çağrısında bulunan Vali Aktaş, şunları kaydetti: "Bu süreçte vatandaşlarımıza rehberlik edilecek. Radar noktalarımız, Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de önceden görülebilir şekilde belirlenmiştir. Vatandaşlarımıza hiçbir şekilde radar tuzağı kurulmayacaktır. Ancak vatandaşlarımızdan hem kendi can güvenlikleri hem de trafikteki diğer vatandaşların güvenliği için trafik kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Özellikle hız kurallarına riayet etmeleri, seyir halinde cep telefonu kullanmamaları ve genel trafik kurallarına uymaları büyük önem taşıyor."

"TRAFİK YOĞUNLUĞU KADEMELİ OLARAK ARTIYOR"

Tüm vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Vali Aktaş, "Şu an için Kocaeli güzergahında aşırı bir trafik yoğunluğu bulunmuyor ancak tatilin başlamasıyla birlikte bir miktar artış bekliyoruz. Okulların tatil olmasıyla birlikte aslında geçen hafta itibarıyla bir hareketlilik başlamıştı. Bu nedenle trafik yoğunluğu kademeli olarak artıyor. Özellikle öğleden sonra Kuzey Marmara ve TEM Otoyolu'nda artış gözlemleniyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.