İzmir depremine ait bilinmeyenler gün yüzüne çıkıyor

KOCAELİ 01.11.2023 - 10:42, Güncelleme: 01.11.2023 - 10:42
 

İzmir depremine ait bilinmeyenler gün yüzüne çıkıyor

İzmir depremine ait bilinmeyenler gün yüzüne çıkıyor
İzmir Depremine yönelik 3 yıllık çalışmalar da kamuoyuna açıklandı. Depremin hemen sonrasında TÜBİTAK iç destekli projesi olarak başlayan ‘Kuşadası Körfezi İçindeki Fayların Depremselliğinin ve Aktif Tektonik Özelliklerinin Yüksek Çözünürlüklü Deniz Tabanı Ölçümleri ile Belirlenmesi’ projesi tamamlandı. Ege Denizi’nde hem ulusal hem de uluslararası sularda tamamen ulusal destekle ve ülkemiz araştırmacıları ve kurumları tarafından yapılan ilk milli deniz araştırma projesi olma niteliği taşıyan proje, Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin (TÜBİTAK MAM) koordinasyonunda, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yürütücülüğünde ve Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ortaklığında gerçekleşti. Proje kapsamında 2021 ve 2022 yıllarında Mayıs – Haziran ayları arasında iki adet bilim seferi düzenlendi. TÜBİTAK, TÜM TUŞLARA BASTI Konuyla ilgili sunumu gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi Gülsen Uçarkuş, “Bu çalışma ile Kuşadası Körfezinin ayrıntılı fay haritasını çıkarıldı.  Tarihte bu bölgede gerçekleşmiş depremlerin jeolojik izlerine ulaştık. Yürüttüğümüz projelerde elde ettiğimiz veriler ışığında fay mekanizmalarını daha derinlemesine inceledik ve bölgesel şehir planlamamızı yeni bilgilerle oluşturacağız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin deprem gerçeğinin bilinciyle tüm tuşlara basan TÜBİTAK, deprem ile mücadelede de birlikte çalışma ve birlikte başarma yaklaşımı ile çözüme ulaşma yolunda büyük bir adım daha attı. 
İzmir depremine ait bilinmeyenler gün yüzüne çıkıyor

İzmir Depremine yönelik 3 yıllık çalışmalar da kamuoyuna açıklandı. Depremin hemen sonrasında TÜBİTAK iç destekli projesi olarak başlayan ‘Kuşadası Körfezi İçindeki Fayların Depremselliğinin ve Aktif Tektonik Özelliklerinin Yüksek Çözünürlüklü Deniz Tabanı Ölçümleri ile Belirlenmesi’ projesi tamamlandı. Ege Denizi’nde hem ulusal hem de uluslararası sularda tamamen ulusal destekle ve ülkemiz araştırmacıları ve kurumları tarafından yapılan ilk milli deniz araştırma projesi olma niteliği taşıyan proje, Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin (TÜBİTAK MAM) koordinasyonunda, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yürütücülüğünde ve Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ortaklığında gerçekleşti. Proje kapsamında 2021 ve 2022 yıllarında Mayıs – Haziran ayları arasında iki adet bilim seferi düzenlendi.

TÜBİTAK, TÜM TUŞLARA BASTI

Konuyla ilgili sunumu gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi Gülsen Uçarkuş, “Bu çalışma ile Kuşadası Körfezinin ayrıntılı fay haritasını çıkarıldı.  Tarihte bu bölgede gerçekleşmiş depremlerin jeolojik izlerine ulaştık. Yürüttüğümüz projelerde elde ettiğimiz veriler ışığında fay mekanizmalarını daha derinlemesine inceledik ve bölgesel şehir planlamamızı yeni bilgilerle oluşturacağız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin deprem gerçeğinin bilinciyle tüm tuşlara basan TÜBİTAK, deprem ile mücadelede de birlikte çalışma ve birlikte başarma yaklaşımı ile çözüme ulaşma yolunda büyük bir adım daha attı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.