Kocaeli’de tarımsal kırsal kalkınma desteklenecek

KOCAELİ 23.05.2023 - 11:06, Güncelleme: 23.05.2023 - 11:07
 

Kocaeli’de tarımsal kırsal kalkınma desteklenecek

Kocaeli’de tarımsal kırsal kalkınma desteklenecek
Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kocaeli’nde (IPARD) Destek Ofisi kuruyor. Kocaeli’nde açılacak TKDK Destek Ofisi binasının kurulması hakkında istişarelerde bulunmak üzere Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret eden TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, IPARD programı ve verilecek destekler hakkında bilgi verdi.  Avrupa Birliği'nin aday ve potansiyel aday ülkelerde destek olmak amacıyla oluşturduğu IPARD programı kapsamına Kocaeli’nin de dahil edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Vali Seddar Yavuz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (IPARD) TKDK Destek Ofisinin ilimiz ve bölgemiz tarımına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.   “PROJE KABUL İŞLEMLERİ BAŞLAYACAK” Kocaeli’de açılacak olan TKDK destek bürosu ile vatandaşların daha doğru bilgi alacağına vurgu yapıp, vatandaşları bu desteklerden yararlanmaya davet eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kocaeli İl Koordinatörlüğünün kurulmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, ilimizdeki tüm çiftçi ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. 2023 yılı içerisinde IPARD III programı çağrıları yetkili mercilerce yayınlanacak olup, bu doğrultuda ilimizde de proje kabul işlemleri yapılmaya başlayacaktır” diyerek hayırlı olması temennilerinde bulundu. YÜZDE 50 İLE YÜZDE 75 ORANLARI ARASINDA HİBE DESTEĞİ Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hakkında bilgi veren Kocaeli Valiliği yetkilileri ise, “TKDK; kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetler ile geçimini sağlayan kişilere ve toplumlara, daha iyi koşullar altında yaşayıp daha iyi faaliyetlerde bulunulabilmesi için sunulan teşviklerdir. Yapılan maddi ve manevi yardımlarla birlikte kırsal alanlarda kalkınma sağlanması ve yapılan faaliyetlerden maksimum fayda elde edilmesi sağlanacaktır. TKDK destek oranları, kişilerin/işletmelerin yapacakları yatırımların büyüklüğüne göre değişmektedir. TKDK projeleri kapsamında yatırımcılara 3 Milyon Euro’ya kadar yüzde 50 ile yüzde 75 oranları arasında hibe desteği sunulacaktır. Ayrıca yapılacak olan yatırımlarda KDV ve ÖTV muafiyeti sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.  
Kocaeli’de tarımsal kırsal kalkınma desteklenecek

Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kocaeli’nde (IPARD) Destek Ofisi kuruyor.

Kocaeli’nde açılacak TKDK Destek Ofisi binasının kurulması hakkında istişarelerde bulunmak üzere Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret eden TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, IPARD programı ve verilecek destekler hakkında bilgi verdi.  Avrupa Birliği'nin aday ve potansiyel aday ülkelerde destek olmak amacıyla oluşturduğu IPARD programı kapsamına Kocaeli’nin de dahil edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Vali Seddar Yavuz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (IPARD) TKDK Destek Ofisinin ilimiz ve bölgemiz tarımına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

 

“PROJE KABUL İŞLEMLERİ BAŞLAYACAK”

Kocaeli’de açılacak olan TKDK destek bürosu ile vatandaşların daha doğru bilgi alacağına vurgu yapıp, vatandaşları bu desteklerden yararlanmaya davet eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kocaeli İl Koordinatörlüğünün kurulmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, ilimizdeki tüm çiftçi ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. 2023 yılı içerisinde IPARD III programı çağrıları yetkili mercilerce yayınlanacak olup, bu doğrultuda ilimizde de proje kabul işlemleri yapılmaya başlayacaktır” diyerek hayırlı olması temennilerinde bulundu.

YÜZDE 50 İLE YÜZDE 75 ORANLARI ARASINDA HİBE DESTEĞİ

Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hakkında bilgi veren Kocaeli Valiliği yetkilileri ise, “TKDK; kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetler ile geçimini sağlayan kişilere ve toplumlara, daha iyi koşullar altında yaşayıp daha iyi faaliyetlerde bulunulabilmesi için sunulan teşviklerdir. Yapılan maddi ve manevi yardımlarla birlikte kırsal alanlarda kalkınma sağlanması ve yapılan faaliyetlerden maksimum fayda elde edilmesi sağlanacaktır. TKDK destek oranları, kişilerin/işletmelerin yapacakları yatırımların büyüklüğüne göre değişmektedir. TKDK projeleri kapsamında yatırımcılara 3 Milyon Euro’ya kadar yüzde 50 ile yüzde 75 oranları arasında hibe desteği sunulacaktır. Ayrıca yapılacak olan yatırımlarda KDV ve ÖTV muafiyeti sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.