“Kendi krizlerinizi bizim üzerimizden örtmeyin”

SİYASET 25.05.2026 - 16:45, Güncelleme: 25.05.2026 - 17:56
 

“Kendi krizlerinizi bizim üzerimizden örtmeyin”

RECEP KAYA’DAN CHP’YE KURULTAY TEPKİSİ:
CHP Kocaeli İl Başkanlığı ve 12 ilçe başkanının ortak bir bildiri yayınlayarak genel merkezdeki kurultay tartışmalarının arkasında “dışarıdan yönetilen operasyonel süreçler ve kirli siyasi mühendislikler” olduğunu iddia etmesine, AK Parti cephesinden çok sert bir karşılık geldi. AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, CHP’nin kendi iç krizlerinin sorumluluğunu AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklemeye çalıştığını belirterek yazılı bir açıklama yaptı. “MAHKEMEYE BAŞVURAN DA SUÇLAYAN DA CHP’Lİ” CHP’nin yaşadığı çalkantıların tamamen kendi iç dinamiklerinden ve koltuk kavgalarından kaynaklandığını vurgulayan AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, hedef saptırıldığını dile getirdi. Siyasi faturanın yanlış adrese kesilmek istendiğini belirten Kaya, şu ifadeleri kullandı: “Mahkemeye başvuranlar CHP’li, delil sunanlar CHP’li, birbirini suçlayanlar CHP’li, kurultay tartışmasının tarafları CHP’li… Sıra iç hesaplaşmalarının siyasi faturasını ödemeye gelince hedef yine Cumhurbaşkanımız ve AK Parti oluyor. Kendi içlerindeki kurultay kavgası da koltuk mücadelesi de bizim ve milletimizin gündeminde değildir.” “HERKES HADDİNİ BİLSİN” AK Parti olarak Türkiye’nin ve Gebze’nin vizyon projelerine odaklandıklarını, ana muhalefet partisinin iç meseleleriyle ilgilenmediklerini belirten İlçe Başkanı Kaya, partisine yönelik ithamlara karşı net bir sınır çizdi. Kendi krizlerini örtbas etmek isteyenlerin AK Parti ismini malzeme yapmaması gerektiğini söyleyen Kaya, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Biz CHP’nin kendi iç meselesinin tarafı değiliz. Ancak Cumhurbaşkanımıza ve partimize yöneltilen her haksız ithama karşı cevabımız nettir: Herkes haddini bilsin. Kendi krizlerini bizim üzerimizden örtmeye çalışmasın.” HABER: KÜBRA AKAR
RECEP KAYA’DAN CHP’YE KURULTAY TEPKİSİ:

CHP Kocaeli İl Başkanlığı ve 12 ilçe başkanının ortak bir bildiri yayınlayarak genel merkezdeki kurultay tartışmalarının arkasında “dışarıdan yönetilen operasyonel süreçler ve kirli siyasi mühendislikler” olduğunu iddia etmesine, AK Parti cephesinden çok sert bir karşılık geldi. AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, CHP’nin kendi iç krizlerinin sorumluluğunu AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklemeye çalıştığını belirterek yazılı bir açıklama yaptı.

“MAHKEMEYE BAŞVURAN DA SUÇLAYAN DA CHP’Lİ”

CHP’nin yaşadığı çalkantıların tamamen kendi iç dinamiklerinden ve koltuk kavgalarından kaynaklandığını vurgulayan AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, hedef saptırıldığını dile getirdi. Siyasi faturanın yanlış adrese kesilmek istendiğini belirten Kaya, şu ifadeleri kullandı: “Mahkemeye başvuranlar CHP’li, delil sunanlar CHP’li, birbirini suçlayanlar CHP’li, kurultay tartışmasının tarafları CHP’li… Sıra iç hesaplaşmalarının siyasi faturasını ödemeye gelince hedef yine Cumhurbaşkanımız ve AK Parti oluyor. Kendi içlerindeki kurultay kavgası da koltuk mücadelesi de bizim ve milletimizin gündeminde değildir.”

“HERKES HADDİNİ BİLSİN”

AK Parti olarak Türkiye’nin ve Gebze’nin vizyon projelerine odaklandıklarını, ana muhalefet partisinin iç meseleleriyle ilgilenmediklerini belirten İlçe Başkanı Kaya, partisine yönelik ithamlara karşı net bir sınır çizdi. Kendi krizlerini örtbas etmek isteyenlerin AK Parti ismini malzeme yapmaması gerektiğini söyleyen Kaya, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Biz CHP’nin kendi iç meselesinin tarafı değiliz. Ancak Cumhurbaşkanımıza ve partimize yöneltilen her haksız ithama karşı cevabımız nettir: Herkes haddini bilsin. Kendi krizlerini bizim üzerimizden örtmeye çalışmasın.”

HABER: KÜBRA AKAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.