TOKİ evlerine kavuşamayan vatandaşlar: Ölmeden evimi göreyim
TOKİ evlerine kavuşamayan vatandaşlar: Ölmeden evimi göreyim
TOKİ evlerine kavuşamayan vatandaşlar: Ölmeden evimi göreyim
Gebze Kirazpınar’da TOKİ evlerinin geciken teslimatı yüzünden mağdur olan vatandaşlar inşaatın önünde buluştu. Vatandaşlar, ‘Birileri sesimizi duysun, ölmeden evimizi görelim’ diyor
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gebze Kirazpınar’da 2020 yılının mayıs ayında inşaatında başlayan 577 ve 301 konutlar hâlâ hak sahiplerine teslim edilmedi. Teslimatın her seferinde ileri bir tarihe ertelendiğini belirten vatandaşlar, TOKİ inşaatının önünde buluştu. Darıca’da oturduğunu söyleyen İbrahim Karasungur, “Kasım ayında teslim edilecek denildiği için iki çocuğumu Gebze Kirazpınar Ortaokuluna yazdırdım. Sabah 7’de Darıca’dan 10 kilometre geliyoruz, öğlen alıp 10 kilometre geri gidiyoruz. Eylül ayından bugüne böyleyiz ve hâlâ teslimat yok. 10 tane çalışan var şantiye sahasında, ilerlemiyor. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.
"ÖRNEK DAİRE BİLE GÖREMEDİK"
Yetkililere ulaşamadıklarını söyleyen Karasungur, “Bir bayan vardı, inşaat sorumlusu olduğu söylendi. En son ‘Ramazan Bayramı’ndan önce muhakkak teslim olacak’ denildi ama hâlâ örnek daire dahi görmedik. 28 aydır ödeme yapıyoruz, evin kapısından içeri giremedik, şu kapıdan adım attırılmıyor. Bu kadar zamandır evimiz için bir şeyler alacağız ama her gün fiyatlar katlanarak yükseliyor. Ben çocuklarıma ranza alacaktım, Kasım ayında fiyatı 3 bin liraydı, aynı ranzanın fiyatı şimdi olmuş 8 bin 500 lira. Ve daha evler ne zaman teslim olacak belli değil” diye konuştu.
"BİLGİ VERMİYORLAR, SANKİ DEVLET SIRRI"
“Birileri sesimi duysun, ölmeden evimi göreyim” diyen 60 yaşındaki Hatice Yıldız, “Hiç bir yerden bilgi alamıyoruz. Bize bir şey desinler. Desinler ki ‘2 sene bekleyeceksiniz’ biz ona göre önümüzü görelim. CİMER’e yazıyorum cevap gelmiyor, TOKİ’yi arıyorum her seferinde aynı şey. Sanki devlet sırrı, vermeyin. Kiracıyım, evimi bekliyorum, 60 yaşıma gelmişim. Birilerini beni duysun, ölüyorum artık. Bir zahmet teslim etsinler, ben de evimi göreyim” dedi
"BİZ DEVLETE GÜVENDİK"
2019’dan bu yana evlerine kavuşmayı beklediklerini belirten Yıldız, “Her şeyden önemlisi belirsizlik var ortada. Bu evlerden insan ümidini keser. 2020 aralık ayında ben buraya geldiğimde zaten bu inşaat böyleydi. İlk defa gördüğümde o kadar mutlu olmuştum ki... Burası devletin, biz devlete güvendik. 2023 oldu, artık umudumuzu yitiriyoruz. Ben ev sahibi ile kavga ettim, yeni sözleşme imzalamak istemedim, durmadan kiralar artıyor çünkü ama en sonunda güvenemedim, mecbur kaldım kiramın kaç katını imzaladım. Bilseydim burası bu zamanda teslim olacak, ev sahibim ile oturur ona göre anlaşırdım. Bu kadar çok sıkıntı çekmemizin nedeni belirsizlik” diye konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.