Turuncu renge dönmezsek yasaklar kapıda!

KOCAELİ 08.03.2021 - 16:57, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Turuncu renge dönmezsek yasaklar kapıda!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel verilere göre oluşturulan Türkiye'de haftalık vaka sayıları ve renk kodu haritasını geçtiğimiz pazar günü açıkladı. Buna göre birçok ilimizde yeni kısıtlamaların gelme ihtimali belirdi. Aralarında Kocaeli’nin de olduğu 8 ilde yeni yasaklama ve tedbirlerin alınması önümüzdeki 4 gün içinde yaşanacak gelişmelere bağlı. ÇOK YÜSKEK RİSK GRUBUNA HIZLI GEÇİŞ 8 ilde vaka sayıları haftalık 100 bin kişide 100'ün üzerine çıkarak yüksek riskten çok yüksek risk grubuna geçiş yaptı. Aralarında Kocaeli’nin de olduğu 8 ilde, 15 Mart'a kadar vaka sayılarında düşüş yaşanmazsa çok yüksek risk grubunda olduklarından restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler yeniden kapanacak. 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayıları; İstanbul'da 111 bin 57, Kırklareli'de 116 bin 94, Tekirdağ'da 111 bin 19, Kocaeli'de 112 bin 25, Yalova'da 134 bin 76, Çanakkale'de 107 bin 29, Mersin'de 100 bin 82 ve Kilis'te 163 bin 17 oldu. KAFE, RESTORAN VE KIRAATHANELER KAPATILACAK Sağlık Bakanlığı'nın 15 Mart'a kadar yapacağı değerlendirmelere kadar bu 8 ilde kafe, restoran, çay bahçeleri ve kıraathanelerin yeniden kapanmaması için söz konusu illerin kırmızı (çok yüksek riskli) renkten turuncuya (yüksek riskli) geçiş yapmaları gerekiyor. Alt kategoriye inilmezse kapanma devam ediyor: Bilindiği gibi düşük, rota ve yüksek risk grubunda restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler açıkken çok yüksek riskli kategorilerde ise bir alt kategoriye inilmediği sürece kapalı kalıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel verilere göre oluşturulan Türkiye'de haftalık vaka sayıları ve renk kodu haritasını geçtiğimiz pazar günü açıkladı. Buna göre birçok ilimizde yeni kısıtlamaların gelme ihtimali belirdi. Aralarında Kocaeli’nin de olduğu 8 ilde yeni yasaklama ve tedbirlerin alınması önümüzdeki 4 gün içinde yaşanacak gelişmelere bağlı.

ÇOK YÜSKEK RİSK GRUBUNA HIZLI GEÇİŞ

8 ilde vaka sayıları haftalık 100 bin kişide 100'ün üzerine çıkarak yüksek riskten çok yüksek risk grubuna geçiş yaptı. Aralarında Kocaeli’nin de olduğu 8 ilde, 15 Mart'a kadar vaka sayılarında düşüş yaşanmazsa çok yüksek risk grubunda olduklarından restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler yeniden kapanacak. 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayıları; İstanbul'da 111 bin 57, Kırklareli'de 116 bin 94, Tekirdağ'da 111 bin 19, Kocaeli'de 112 bin 25, Yalova'da 134 bin 76, Çanakkale'de 107 bin 29, Mersin'de 100 bin 82 ve Kilis'te 163 bin 17 oldu.

KAFE, RESTORAN VE KIRAATHANELER KAPATILACAK

Sağlık Bakanlığı'nın 15 Mart'a kadar yapacağı değerlendirmelere kadar bu 8 ilde kafe, restoran, çay bahçeleri ve kıraathanelerin yeniden kapanmaması için söz konusu illerin kırmızı (çok yüksek riskli) renkten turuncuya (yüksek riskli) geçiş yapmaları gerekiyor. Alt kategoriye inilmezse kapanma devam ediyor: Bilindiği gibi düşük, rota ve yüksek risk grubunda restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler açıkken çok yüksek riskli kategorilerde ise bir alt kategoriye inilmediği sürece kapalı kalıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.